O zi superba de primavara, chiar vara, dupa caldura de afara. Pasii ma poarta prin cartierul Serbanesti, calea de intrare dinspre nord in marele Bacau european. Daca pe Calea Romanului e vânzoleala mare din cauza traficului infernal, pe stradutele din cartier, cele „laturalnice”, e o atmosfera tipica „ca la tara”.

Dintr-o curte latra un câine, peste ulita cânta un cocos. Pe stradutele neasfaltate praful se ridica in adierile de vânt. Mi-aduc aminte ca, pe undeva prin cartierul Serbanesti, exista odata o celebra cârciuma ce se numea „La doi nuci”.

Am vrut sa intreb in stânga, in dreapta, dar nu prea aveam pe cine. Am zis ca ar fi bine sa intru undeva, intr-un magazin. Vad in zare o cladire care are afisat mare „Cazare”, „Magazin” si „Vulcanizare”.

PUBLICITATE

Cei de acolo, când m-au vazut ca ma indrept spre ei, au inchis tot. Or fi crezut ca sunt in control de la cine stie ce institutie. Plec mai departe si atent la alte detalii in toate cele patru zari, n-am oservat când pantoful meu stâng, frumos lustruit de dimineata, a poposit intr-o minunata gramada de balegar.

De ce? De vaca ! Am fost nevoit sa trag la o terasa-restaurant vestita in zona si sa-i rog pe cei de acolo sa merg sa-mi rezolv pantoful. Proprietarul, domnul Costica, a fost foarte amabil si intelegator. De altfel mi-a si spus ca asa e in perioada asta. Oamenii isi duc animalele la pascut si nu sunt deloc atenti pe unde merg.

Ca drept dovada, trotuarele sunt pline de gramajoare „norocoase” si asta nu da bine, chiar daca e un cartier marginas. Am intâlnit si alti oameni, oameni cu povesti interesante, dar despre ei va povestesc alta data. Acum dau fuga la o agentie Loto. Daca o fi cu … noroc?

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Cartirerul SARBANESTI DIN BACAU A FOST SI IRSTE CRL MAI MODERNIZAT CARTIER DIN VREMEA LUI SECHELARIU PE ATUNCEA PRIMAR LA BACAU DORU MAI TRAIA IERA SI MAI BINE PACAT DE DUMITRU SECHELARIU CA SA STINS DIN VIATA POATE PE VIITOR AN ANUL 2016 LA ALEGERILE DIN TOAMNA SA CANDIDEZE FRATESU CA PRIMAR LA BACAU CA SA ARATE CA PE VREMEA LUI SECHELARIU DUMITRU CURAT CA LACRIMA

  2. Florin Stefanescu, chiar te rog sa mai treci prin acest cartier. Te-as ruga sa mergi pe str. siretului sa vezi spatele curtii scolii “Nicu Enea”… sunt multe de spus..

LĂSAȚI UN MESAJ