In prezenta presedintei Organizatiei Judetene Bacau a Partidului National Democrat (P.N.D.), Irina Ungureanu, vineri, 22 aprilie, la Onesti, a avut loc lansarea de catre acest partid a candidaturilor pentru functia de primar al localitatilor Bacau, Onesti, Târgu Ocna si Târgu Trotus.

“Ne aflam in etapa de depunere a candidaturilor la circumscriptiile electorale si suntem in asentimentul electoratului ce isi doreste «schimbarea din radacina» a clasei politice, prin candidatii nostri. Aceasta e vocea alegatorului disperat pentru a fi schimbata clasa politica”, a mentionat in deschiderea evenimentului Irina Ungureanu aratând ca “Partidul National Democrat reprezinta alternativa unei clase politice integre si corecte, ce urmareste interesul cetatenilor si al societatii civile.

Administratia publica locala trebuie facuta de oameni integri!”. Irina Ungureanu, ce candideaza la functiile de consilier judetean la Consiliul Judetean si de consilier local al municipiului Bacau a mai facut cunoscut faptul ca „90 la suta dintre candidatii Partidului National Democrat sunt oameni ce nu au mai facut politica dar s-au saturat de actuala clasa politica. Ne idendificam toti cu aceleasi probleme, fiecare comunitate confruntându-se cu situatii critice”.

PUBLICITATE

Candidatul P.N. D. pentru functia de primar al municipiului Bacau, Dan Dumitrascu, a declarat: „In campania electorala vrem ca locuitorii municipiului Bacau sa inteleaga ca noi vom aborda diferit politicile economice, financiare si sociale. Ne vom axa pe un contact direct cu locuitorii pe toata durata mandatului, pentru a afla nevoile lor prioritare. Ne vom baza pe specialistii Primariei Bacau, iar unde va fi cazul, vor interveni schimbari, se vor scoate la concurs acele posturi! Nu facem promisiuni marete, vom vedea in prima faza situatia financiara in care vom gasi primaria, in urma careia vom prioritiza toate problemele Bacaului.

Mergem pe incurajarea societatilor comerciale locale, vom cauta sa facem un punctaj pentru a facilita intreprinzatorii acestora pentru ofertele la licitatii pentru servicii. Vom avea «portile deschise» pentru investitorii români si straini, ce vor sa isi desfasoare activitatea pe teritoriul municipiului si al judetului, prilej cu care am putea micsora procentajul de somaj. Vom cauta sa indreptam ceea ce s-a facut gresit”. Dan Dumitrascu lucreaza de 17 ani in cadrul Consiliului Judetean Bacau, in functia de Coordonator personal de specialitate la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului. Liliana Ioniita (ce are o experienta de 16 ani in profesia de jurist, activând 6 ani in administratia publica locala), este presedinta Organizatiei Onesti a PND si candidata a acestui partid pentru functia de primar al municipiului de pe Trotus.

Ea considera ca „succesul unei femei in politica nu tine de frumusete, ci de taria convingerilor sale, de competenta si profesionalism, de abilitatile de comunicare si responsabilitate. Sunt sigura ca aceste calitati definesc profilul candidaturii la functia de primar si a candidatilor propusi pentru Consiliul Local Onesti din partea PND. Timp de 25 de ani am observat cu totii ca au fost distruse industria, sanatatea, invatamântul, ca traditiile au fost interzise iar istoria a fost stearsa. Ca propuneri cu care venim la Primaria municipiului Onesti, in primul rând as vrea sa fie depolitizarea administratiei publice locale, lasând functionarii publici sa isi exercite atributiile in folosul cetatenilor, eliminarea intereselor personale ale celor implicati in afaceri cu autoritatile locale. Doresc o relaxare fiscala si obtinerea unor facilitati pentru societatile comerciale care angajeaza tineri si persoane ce mai au câtiva ani pâna la vârsta de pensionare, acesti oameni fiind marginalizati.

As minti sa spun locuitorilor Onestiului ca vor fi puse in functiune societatile comerciale de pe platforma industriala Borzesti, ce au fost distruse pâna in prezent. Vom face demersuri pentru atragerea de investitori, pentru refacerea infrastructurii locale. Consider ca reindustrializarea platformei Borzesti este de durata”. De profesie economist (cu experienta in domeniul auditului financiar, expertize contabile si evaluari patrimoniale administrative, lichidare judiciara), dar si mediator, Vasile Cristia, din pozitia de candidat pentru functia de primar al orasului Târgu Ocna, a declarat:

„Propunem alegatorilor un concept nou si o noua abordare privind mai multe proiecte. Dorim «inghetarea» pentru anul 2016 a impozitelor si taxelor locale si reducerea acestora in anii urmatori. In acest sens vom crea un complex agro- industrial ce sa preia mai multe activitati din oras, colectarea resturilor menajere, infiintarea unor activitati auxiliare care sa conduca la venituri suplimentare, respectiv beneficii. Pâna la rectificarea bugetului local voi finanta din surse proprii activitati de invatare a limbii engleze, intrucat avem calitatea de cetateni europeni.

Având in vedere faptul ca orasul Târgu Ocna este statiune turistica voi sustine financiar amplasarea unor antene satelit pentru wireless, ca turistii sa beneficieze de internet gratuit. Un alt proiect il constituie monitorizarea tuturor locurilor de depozitare a deseurilor, prin amplasarea de camere de luat vederi, drept recompensa, cei care vor selecta resturile menajere vor primi o masa calda la cantina sociala a localitatii (pe care o voi infiinta). Urmarim punerea in valoare a potentialului turistic prin infiintarea, la intrarea in localitate, a doua puncte turistice in sistem privat (la nivelul orasului Tg. Ocna fiind 48 de pensiuni), limitarea «Zilelor orasului» din cele 3 la o singura zi si cu sumele aferente lunar vom trimite in excursie un numar de 50 de persoane.”

Din postura de actual consilier local, Neculai Nica doreste sa candideze la Primaria comunei Târgu Trotus pentru functia de primar, din partea Partidului National Democrat. El a declarat ca „unele proiecte pe care le-am initiat ca si consilier local (realizarea unui drum si a unui pod in cartierul Varatic) au fost respinse si am dorinta de a ma ocupa de multe probleme din comuna Târgu Trotus: asigurarea iluminatului public, rezolvarea situatiei apei potabile si a asfaltarii drumurilor din satul Tuta, realizarea in intregime a canalizarii si altele”. La evenimentul de lansare a candidaturilor Partidului National Democrat a fost prezent si Valentin Ilie, secretarul executiv al organizatiei judetene a acestui partid, care va candida pentru functia de consilier judetean la Consiliul Judetean Bacau si pentru cea de consilier local la Consiliul Local al comunei Balcani, sub deviza PND – „Spune DA, schimbarii!”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ