După ce Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunțat că în cursul zilei de azi 22 octombrie va finaliza lucrările de modernizare a Stației de Tratare Dărmănești, fapt pentru care a solicitat întreruperea furnizării apei potabile între orele 8.00 – 24.00 în mai multe localități de pe valea Trotușului, RAJA Constanța a hotărât pentru aceste zile ca în municipiul Onești apa să fie distribuită după un program stabilit. ” Ținând cont de neplăcerile anterioare cauzate de avariile succesive și simultane pe conducta de aducțiune aparținând CRAB, RAJA S.A. va furniza apa potabilă cu program în municipiul Onești pe toată durata întreruperii furnizării apei potabile de către CRAB. Programul de furnizare a apei potabile va fi între orele 6.00 – 10.00 și 18.00 – 23.00 atât în ziua de 22 octombrie cât și în ziua de 23 octombrie”, se menționează într-un comunicat emis de Centrul Zonal Onești al RAJA Constanța.

Cum timpul estimat de umplere a conductei de aducțiune este de aproximativ opt ore după finalizarea lucrărilor efectuate de CRAB (respectiv până la ora 8.00 a zilei de 23 octombrie), în această situație RAJA va alimenta municipiul Onești cu apă potabilă din rezervor pe timpul desfășurării lucrărilor și a umplerii conductei. ”RAJA Constanța asigură toți abonații din Onești, că imediat ce lucrările vor fi remediate și după ce se va asigura nivelul optim de pompare din rezervorul Cuciur, echipele noastre vor efectua manevrele de vane pentru reluarea alimentării cu apă a municipiului Onesti, în regim permanent, in condițiile tehnice și de calitate prevăzute de lege”, se mai arată în comunicatul Centrului Zonal Onești.

Menționăm că odată cu municipiul Onești sunt afectate de lucrările efectuate de CRAB și localitățile Moinești, Târgu Ocna, Dărmănești, Dofteana, Pârgărești, Târgu Trotuș, Cașin, Poduri, Măgirești și Ardeoani. CRAB a recomandat utilizatorilor afectați să își creeze rezerve de apă potabilă pentru intervalul de timp alocat lucrărilor din această zi, de modernizare a Stației de Tratare Dărmănești


PUBLICITATE