Numele ei este Andreea Gabriela Neacsu. Are 8 ani si jumatate. Locuieste cu parintii si cu fratiorul de 2 anisori, in comuna Scorteni, intr-o casa batrâneasca. Singurul venit al familiei este salariul tatalui si indemnizatia de crestere a copilului, care se termina in februarie. Aproape toti banii se duc pe interventiile medicale pe care le are de facut micuta Andreea.

Andreea s-a nascut cu o malformatie numita Cheilo – palatoschizis, in termeni populari o combinatie intre gura de iepure si gura de lup. Dincolo de problemele de ordin estetic, aceasta anomalie afecteaza serios functionalitatea organismului. „Are defecte si in vorbire, are dificultati când manânca. Pâna acum am stat numai prin spitale cu ea”, ne-a spus tatal Andreei. De la nastere, fetita a suferit mai multe interventii chirurgicale, iar lunar merge la o clinica privata din Iasi pentru controale si tratament. „Alegerea acestei clinicii private nu a fost un moft.

Doar aici am gasit aparatura necesara pentru mulaje si radiografii 3D”, ne explica parintii fetei. Recent, micutei i-a fost montat un nou aparat, care costa in jur de 1.500 lei, bani care au fost imprumutati. Au credite la banci, datorii ce le depasesc limita financiara. Luna viitoare, Andreea trebuie sa suporte o noua interventie chirurgicala, in doua etape, cu grefa de os pentru reparatia gingiei, si apoi montarea de o proteza pentru corectia danturii. Bani pe care familia nu-i are.

„Stim de cazul acestei familii. In urmatoare sedinta de Consiliu Local, o sa propun consilierilor sa gasim impreuna o varianta pentru a o ajuta si noi, cum putem , pe fetita”, ne-a declarat si Mircea Ambarus, primarul comunei Scorteni.

Andreea mai are mare nevoie si de un specialist logoped, pentru corectarea problemelor de vorbire si exprimare, care o afecteaza in special la scoala. Haideti sa-i oferim copilei o sansa la o viata normala!

Donatii se pot face in contul bancare RO64CECEC001946261111711 deschis la CEC Bank, titular, mama fetitei, Neacsu Simona Andreea.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ