Din cele peste 1.000 locuri de muncă oferite în prezent de mai multe firme din țări aflate în Spațiul Economic European, nu mai puțin de 900 sunt în Spania. Acestea sunt puse la dispoziție de firma Surexport Compania Agraria, din regiunea Huelva, localitatea Almonte. Firma spaniolă are nevoie de lucrători în agricultură, la recoltarea căpșunilor, zmeurei, murelor și afinilor. Cei care vor fi selectați pentru a munci la această firmă vor lucra 6 ore și jumătate pe zi, cu pauză de 30 minute. Din cele 900 locuri, 600 sunt pentru femei, iar restul de 300, pentru 150 cupluri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 ani.

Solicitanții trebuie să aibă experiență în agricultură și să fie capabili să recolteze fructele menționate mai sus la temperaturi ridicate în primăvară, în sere. Nu trebuie să știe o limbă străină. Lucrătorii vor fi remunerați, pe card, cu un salariu brut de 44,99 euro/zi, din care se vor scădea asigurările de sănătate și TVA-ul, astfel că netul va fi de 41,29 euro/zi. La sfârșitul campaniei de recoltare, persoanele noi vor primi un bonus de 0,70 eurocenți /zi, iar cele care au mai lucrat la firmă vor lua 0,80 eurocenți/zi. Orele suplimentare vor fi plătite cu 7,47 euro brut/oră. Cazarea va fi asigurată gratuit de către companie, dar lucrătorii vor plăti utilitățile (electricitatea, apa, gunoiul și butelia), respectiv 1,73 euro/zi din salariul net.

Călătoria în Spania va fi suportată de companie, dar în cazul în care lucrătorul nu va efectua două luni din contract, atunci i se va reține costul transportului, din ultimul salariu. Întoarcerea în România va fi plătită de către lucrător. Contractul de muncă va fi pe 3, 6 sau 9 luni, cu o perioadă de probă de 15 zile.

Persoanele interesate, cu domiciliul în județul Bacău, care corespund cerințelor posturilor oferite, se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), la numărul de telefon 0234541676, pentru a fi înregistrate în baza de date referitoare la munca în străinătate. Înscrierea se face prin consimțământul tip (se completează la sediul agenției), copia după actul de identitate, declarația pe propria răspundere privind starea de sănătate, CV-ul și numărul de securitate socială din Spania, acolo unde este cazul. Termenul pentru depunerea dosarului la AJOFM Bacău este 15 aprilie 2021. Persoanele selectate pentru a lucra în Spania vor fi contactate de către angajator.PUBLICITATE