La Parohia “Buna Vestire” din comuna Manastirea Casin a avut loc hirotesia noului protopop al Protoieriei Onesti, a parintelui Ioan Bârgaoanu. Acest eveniment s-a inscris in siragul altor manifestari religioase deosebite care au avut loc aici, intre care la loc de cinste a fost sfintirea noii biserici, ce a fost savârsita in luna mai a anului trecut in prezenta unui sobor de aproape 100 de preoti.

Hirotesia parintelui Ioan Bârgaoanu a avut loc odata cu celebrarea Sfintei Liturghii a hramului Bisericii “Sfântul Simeon, Noul Teolog”, ce este singura din România inchinata acestui sfânt. In prezenta IPS Ioachim, Arhiepiscop al Romanului si Bacaului parintele consilier Alexandru Zamfir a dat citire deciziei de investire a parintelui protopop Ioan Bârgaoanu, paroh la Parohia Manastirea Casin II, ce incepând cu data de 1 martie 2016  are aceasta mare responsabilitate in Protoieria Onesti.

“Sunt doua mii de ani de când  biserica merge pe oceanul drag al credintei si se indreapta spre limanul mântuirii. Uneori  biserica este atinsa de valuri, la orizont se arata aisberguri  dar daca nu era iscusit cel ce conduce aceasta corabie, biserica nu rezista! Prin aceste cuvinte  intelegem si evenimentul de azi; biserica  are acelasi scop de a aduna  credinciosii in aceasta corabie plina de har si de dragoste  si daruieste fiecaruia sa faca  mereu ceva. Pe parintele Ioan Bârgaoanu l-am gasit cel mai vrednic preot ca sa continuie activitatea in Protopopiatul Onesti, el dovedind ca este un om dinamic, ce a inteles  sa faci misiune intr-o lume in permanenta schimbare”, a declarat IPS Ioachim Bacauanul   la ceremonia de investire  a noului protopop Ioan Bârgaoanu. Acesta a mentionat:”Este  o taina pentru a conduce  aceasta protoierie, pentru ca trebuie sa fii ajutat  de cei indrituitI sa faca acest lucru”.

PUBLICITATE

 Este de remarcat faptul ca la acest eveniment religios care a avut loc la Manastirea Casin au fost prezenti pe lânga preotii din parohiile protopopiatului si numerosi politicieni, primari ai  oraselor si comunelor de pe Valea Trotusului. 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Despre preotul Bargaoanu se vorbea de 4 ani ca va fi noul protopop de ONESTI! Pe ALUPEI l au “ridicat” in grad pt a putea scapa de el. Caderea va fi mai de sus, iar durerea mai mare!!!

  2. Sus sus sus la munte sus, unde-i Patriarhu pus si Guvernatoru dus…
    a nu se mai ” taia” portia la prescuri, acatiste si tamaie, c-am intrat in post!

LĂSAȚI UN MESAJ