Inot/ Campionatul National de juniori II

Daniel Martin si Edeea Ionascu sunt “delfinii” sectiei de inot a SCM Bacau. Iar in acest caz, termenul “delfini” are un dublu sens. Inclusiv cel de urmasi nobili. Prin urmare, Daniel si Edeea duc mai departe traditia natatiei bacauane, câstigând medalii, doborând recorduri si cladind sperante.

Sperante olimpice. Dupa evolutiile remarcabile avute la Campionatele Nationale de Seniori si de Cadeti, Daniel Martin si Edeea Ionascu au “recidivat” la Nationalele de juniori II desfasurate la finalul saptamânii trecute, la Bucuresti.

PUBLICITATE

Cei doi elevi ai antrenorului Iulian Matei au dat lovitura, insumând 11 titluri de campioni nationali. Performerul competitiei a fost Daniel Martin, care a cucerit nu mai putin de opt medalii de aur: la 50, 100 si 200 m flutire, la 200 m mixt, la 50, 100 si 200 m spate si la 800 m liber. Mai mult, sportivul legitimat la SCM Bacau a stabilit trei recorduri (50, 100 si 200 m fluture) si un dublu record: la 200 mixt! In prima zi a intrecerilor, Martin a batut recordul la 200 m mixt, vechi de sase ani, detinut de baimareanul Ioan Barbu, pentru ca in finala probei, bacauanul sa-si doboare propria performanta: 02:14:90 in loc de 02:15:02. Super-tare!

Tare de tot a fost si Edeea Ionascu. Bacauanca in vârsta de 14 ani a cucerit trei locuri intâi la 50, 100 si 200 m bras si a luat argintul in proba de 400 m mixt.

“Evolutiile si rezultatele celor doi ne bucura enorm, cu atât mai mult cu cât ele completeaza o saptamâna cu adevarat de aur pentru clubul nostru, daca tinem cont si de titlurile nationale obtinute la sarituri in apa, lupte si navomodelism”, a concluzionat directorul SCM Bacau, Relu Auras.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ