28 martie 2024
OpiniiEditorialLa ghiseul cu dispret

La ghiseul cu dispret

Cine a afirmat ca bancile sunt “stat in stat” nu a exagerat. Regulile, vorbesc de cele care vizeaza relatia cu clientul, sunt stabilite de acestea, unilateral.

Mai mult, isi acorda si dreptul de a nu le respecta. Iar atunci când nu-si respecta obligatiile sustin ca, de fapt, tu esti cel care a gresit.

Am descoperit asta dupa o experienta personala neplacuta: cardul meu a ramas blocat in bancomatul Bancii, mi-am luat bon, am asteptat, am explicat, functionarul mi-a cerut buletinul, m-a pus sa semnez un formular, m-a informat ca trebuie sa faca o solicitare la Bucuresti, apoi mi-a cerut numarul de telefon, spunându-mi sa astept acasa deoarece dureaza trei-patru zile.

Dupa ce va primi raspunsul centralei ma va anunta ca pot sa-mi ridic cardul. Am asteptat. O saptamâna, doua, trei, nimic.

Or fi uitat sa ma sune, imi zic, si ma duc sa-mi iau cardul. Surpriza: am aflat, de la ghiseul alaturat, ca aprobarea de la Bucuresti nu a venit deoarece nu a fost facuta nicio solicitare. Doamna incerca sa ma convinga ca eu nu am fost acolo in urma cu trei saptamâni, nu am solicitat, asadar nici sucursala nu a inaintat solicitarea.

“Nu-i nimic, spune functionara, fac solicitarea chiar acum si eu promit ca va voi suna!” Cum adica? Mai astept trei saptamâni? De ce? De ce nu ati trimis-o atunci? intreb eu.

“Dumneavoastra ati venit la mine azi, eu azi trimit solicitarea!”

“Nu am venit la dumneavoastra, am venit la Banca. Eu nu am relatii cu o persoana, ci cu o institutie. Si am facut solicitarea atunci, nu acum, colegei dumneavoastra.”

In acel moment incepe sa ma chestioneze colega in culpa: “V-am dat un formular?” “L-ati completat, l-ati semnat?” etc. Asadar, eu trebuia sa stiu ce sarcini avea ea. I-am spus ca inchid toate conturile si plec.

In final, am primit cardul, nu si niste explicatii. Eu nu inteleg de ce ei nu inteleg: oricare ar fi operatiunea pe care o face clientul, imprumuta bani, depune bani, Banca nu ar exista fara el. Iar fara Banca, nu ar exista job-urile acestor functionari.

Despre dobânzile foarte mari si ifosele BNR, altadata.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri