sdr

În centrul orașului Dărmănești a avut loc, vineri, 17 mai, deschiderea celei de-a doua ediții a Târgului Gospodăriilor de Produse Montane ,,La Porțile Nemirei” (17 – 19 mai), eveniment purtând marca ,,Fabricat în Dărmănești” și organizat de autoritățile locale, în parteneriat cu Gal Valea Muntelui, Degustarium și Livada Minunată.

După cuvântul de întâmpinare rostit de primarul localității, Constantin Toma, au urmat discursurile invitaților, printre aceștia numărându-se Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, senatorii Dragoș Benea și Miron Smarandache, Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ghiță-Burlui Buznea, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bacău, primari ai localităților de pe văile Trotușului și Tazlăului.

Toți cei prezenți au făcut apoi un tur al târgului, unde a avut loc o degustare de produse locale oferite de către gospodari din 14 localități, iar pentru fermierii prezenți au fost deschise ateliere de lucru și, în premieră, un abator mobil, organizat de Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească Tip Simmental, prin inițiativa și sprijinul GAL-urilor din județul Bacău. Totodată, vizitatorii târgului s-au putut bucura și de o expoziție în aer liber, cu artefacte din timpul Primului Război Mondial.

Prima zi s-a încheiat pe scena din Piațeta Primăriei Dărmănești, cu un spectacol artistic de dansuri și cântece folclorice susținut de Ansamblul folcloric din comuna Dofteana, prin sprijinul UAT Dofteana, și de Corul ,,Cantus” Dărmănești, program prezentant de Simona Drilea, managerul pensiunii agroturistice ,,Livada Minunată” din satul Apa Asău și organizatoarea ,,Șezătorii Asăuancelor”.

Evenimentul de la Dărmănești continuă, sâmbătă și duminică, 18 și 19 mai, cu ateliere de lucru, simpozioane și momente artistice, dar și cu o serie de întreceri sportive, prilejuite de inaugurarea Complexului Sportiv CSU UZU Dărmănești.

Romulus-Dan Busnea
Foto: Olivian DariePUBLICITATE