Este al doilea an in care Primaria Moinesti si Asociatia Initiative pentru o Comunitate Responsabila (AICR) organizeaza o manifestare prin care este sarbatorita “Ziua Universala a Iei”. E vorba despre “Sezatorii lui Moinea”, care se vor aduna duminica, 26 iunie, in parcul de pe dealul Osoiu, pentru a face cunoscuta legenda ciobanului Moinea, care s-a stabilit in locurile in care astazi este Moinestiul.

Actiunea va incepe la ora 16, in Parcul Central, “La Steaguri”, unde organizatorii vor evoca Ziua Nationala a Drapelului României si Ziua Internationala a Iei Românesti. Moinestenilor li se sugereaza sa vina imbracati in straie populare.

Din Parcul Central, gazde si oaspeti vor pleca spre dealul Osoiu, unde vor fi asteptati de “sânzâienele urbane” ale asociatiei, care vor culege flori si vor lucra in atelierul de impletit coronite.

PUBLICITATE

“Vom premia cea mai inflorata ie, cea mai veche ie, cea mai deosebita ie cusuta recent. Am pregatit tot ce trebuie pentru cele mai distractive si interesante concursuri: de prins mere cu dintii, framântari de limba din popor, aruncarea la tinta cu potcoave, ghicitori populare, trasul sforii, dar si un scurt concurs de cultura generala despre Moinesti si imprejurimi”, arata Anca Balaban Popa Iscu, presedinta AICR.

Auzul oaspetilor va fi bucurat de cântecele artisilor populari, iar vazul, de covoarele taranesti expuse in parc.

“Haideti sa dezvaluim copiilor nostri legende, basme si sa le aratam prin povesti frumoase izvorâte din sufletul pur al românului si prin cântece deosebite prezentate cu drag de moinestenii talentati cât de frumos este sa fii roman”, va invita Anca Balaban Iscu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ