Sunt ultimele ceasuri din 2018. Știm cum a fost anul ce stă să se încheie. Cum va fi însă cel nou? Ca de fiecare dată înaintea unui nou început, facem proiecții despre viitor. Planuri și promisiuni. Toate însoțite de speranță, încredere și gânduri bune. Așadar…Să dea Dumnezeu să pășim cu dreptul în 2019. Și să mergem drept și drepți de-a lungul său. Să fim mai înțelegători.

Mai reflexivi. Și ceva mai înțelepți dacă se poate. Să nu mai fim așa nervoși și gata să dăm de pămînt cu lumea întreagă în orice moment în care avem senzația că astrele s-au aliniat aiurea. Să zâmbim mai mult și să ocărâm mai puțin. Și să ne amintim să facem toate aceste lucruri și acasă, și pe stradă, si la birou. Să nu mai avem impresia că le știm noi pe toate.

Că noi suntem deștepții pământului, iar cei de lângă noi, proștii proștilor. Să fim mai obiectivi, că nu strică. Dimpotrivă, ajută. Să dea Domnul ca și țara să se mai îndrepte. Iar cei care o conduc să țină cont că ar trebui să o conducă în interesul popoprului, nu al lor personal. Deciziile să nu mai fie luate de statul paralel. Și nici de una sau alta din televiziuni. Să se mai termine o dată cu toată ipocrizia care, de aproape trei decenii, îi trage pe unii- puțini- în sus, iar pe noi restul- cei mulți, adică- în jos. Să facem în așa fel încât să nu mai existe români care să-l regrete pe Ceaușescu. Și nici români care să nu știe cine a fost de fapt Ceaușescu.

Să nu mai vorbim de europeni și de anti-europeni, de pro- penali și de anti-penali, de români buni și de români răi. Să nu mai vorbim de două țări într-una singură. Să nu mai scadă moneda națională, să nu mai avem avarii la rețeaua de apă, să nu mai existe calamități naturale și nemernicii făcute de mâna omului, să se fure mai puțin și să se muncească mai mult. Iar dacă toate astea la un loc se vor dovedi imposibil de realizat, măcar să fim sănătoși, să avem încredere în bunul Dumnezeu și să ne vedem cu bine și la finalul lui 2019.
La anul și la mulți ani!