Minihandbal/ Turneul final al Campionatului National

Porneau cu sanse minime. Outsideri, pe scurt. De vina era, in primul rând, grupa. Una dificila, cu echipe din centre handbalistice puternice, precum Baia Mare, Timisoara si Ploiesti. Si mai erau si avatarurile unui lot redus, “subtiat” de banchetele de clasa a patra. Cu toate acestea, CSS Bacau s-a dovedit revelatia turneului final al Campionatului National de minihandbal desfasurat saptamâna trecuta, la Turda.

Sportivii pregatiti de Marius Capusa s-au clasat in final pe locul 7 din 16, aflându-se la un pas de a intra in lupta pentru medalii. “In meciul cu HC Resita, singurul pe care l-am pierdut in tot turneul, am ratat trei lovituri de la 7 metri la scorul de 6-6. Am cedat cu 8-6 si am iesit din cursa pentru medalii, dar ne-am câstigat respectul tuturor. Echipa Bacaului a fost unanim apreciata, iar acest lucru conteaza cel mai mult”, a declarat antrenorul Marius Capusa, care a mizat pe urmatorul lot de jucatori nascuti in 2003 si 2004: Robert Capata, George Dinu, Lucian Gradinaru, Stefan Macovei, Robert Pichiu, Neculai Romanet, Vasile Romanet, Alexandru Ilie, Stefan Tudor, Stefan Alexandru Mihaila, Daniel Irimia si Stefan Adrian Armanu.

PUBLICITATE

In grupa, bacauanii au remizat, 12-12 cu CSM Ploiesti si au invins cu 22-15 pe Extrem Baia Mare si cu 15-12 pe Banatul Timisoara. Faza urmatoare a inceput, pentru CSS Bacau, cu un nou rezultat de egalitate: 16-16 cu Balotestiul. A urmat apoi, acea infrângere suferita in fata Resitei, pentru ca in ultimul joc, minihandbalistii Bacaului sa treaca de Sghisoara cu 18-11.

“Vreau sa evidentiez intreg lotul de jucatori, cu atât mai mult cu cât baietii au facut fata cu brio si oboselii, nu doar adversarilor. Am fost cazati la 12 kilometri de Turda, iar primul meci al zilei il aveam dimineata, la ora 8.30, pentru ca in cursul fiecarei dupa-amiezi sa jucam la 16.30. A fost un turneu solicitant, dar pe care copiii l-au trait cu mare intensitate si, totodata, cu mare satisfactie”, a concluzionat Marius Capusa, care a tinut sa evidentieze si sprijinul pe care l-a primit din partea colegilor de catedra: “M-au sunat, ne-au incurajat, ceea ce reprezinta un gest frumos, pe care l-am apreciat.

Asa cum am apreciat si sfaturile primite de la Gabriel Armanu, care, desi nu a putut fi prezent la Turda, a tinut in permanenta legatura cu noi”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ