Sala Teatrului de Vara „Radu Beligan” a fost plina, joi seara, cu membri de partid ai PNL, PDL si Fortei Civice, sositi din toate colturile judetului ca sa il intâmpine pe Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin-Liberale la alegerile prezidentiale din noiembrie.

Vizita a fost motivata de lansarea campaniei si in Bacau, actiune primita cu mult entuziasm de cei prezenti. Pe scena au urcat primarii care provin din cele doua principale partide din ACL, precum si co-presedintii ACL Bacau, Tudorita Lungu si Ionel Palar, alaturi de oaspetii din conducerea centrala a ACL: Dan Stefan Motreanu, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, Gheorghe Flutur, secretar general al ACL, Raducu Filipescu, presedintele CJ Calarasi si prim-vicepresedinte al ACL, si altii.

Discursuri au tinut si bacauanii si oaspetii de la Centru: presedintele Tudorita Lungu, senatorul Dragos Luchian, deputatul Viorica Marcu, primarita de la Helegiu, Mihaela Badic, care ca de obicei a avut un discurs consistent si gustat de audienta, primarul de la Comanesti, Viorel Miron, Dan Motreanu sau Gheorghe Flutur.

Printre ideile exprimate s-au numarat cea referitoare la puzderia de candidati care nu sunt considerati adversari de catre ACL, la fuga de o campanie electorala de mahala, „in stilul PSD”, la faptul ca si PNL si PDL s-au fript in aliante cu PSD-ul si aceasta este o experienta ce trebuie valorificata acum, „la cele mai importante alegeri de dupa 1990”, dupa cum au fost catalogate alegerile din noiembrie de catre Ionel Palar.

Klaus Iohannis, revenit in Bacau dupa doua luni de la precedenta vizita, a spus ca isi pune mari sperante in contributia Bacaului in alegeri.

„De bine, de rau, tara iesise din criza economica, dar dupa doi ani de guvernare, Ponta a dus-o iar in recesiune. Un presedinte trebuie sa aduca resurse si echipe, ca sa poata rezolva astfel de probleme, «pentru o Românie prospera si puternica». Sunt hotarât sa câstig. Am dovedit la Sibiu ca se poate face administratie fara coruptie, in folosul oamenilor si asa ceva se poate face in toata România.”
Klaus Iohannis, candidat din partea ACL la prezidentiale

La conferinta de presa de dupa incheierea discursurilor, Iohannis a spus ca nu exista nicio sansa ca Traian Basescu sa obtina functia de prim-ministru, intr-un guvern pe care l-ar putea forma, dar nici Dragnea.

„Nu voi ataca personal pe nimeni, ci doar modul de gândire. In cazul victoriei, nu ne dorim o colaborare cu PSD-ul, dar este posibil sa existe un guvern PSD in continuare, dat fiind ca au majoritate parlamentara.

In niciun caz nu ma voi duce la televizor sa ma cert cu prim-ministrul si nici nu voi semna un pact de colaborare, cum s-a intâmplat pâna acum”, a declarat Iohannis. El a mai spus ca in continuare il considera pe primarul Stavarache un om de baza al liberalismului bacauan si ca problemele sale nu se vor rezolva pe cale politica, ci in justitie.

Bariera imaginara intre membrii PNL si PDL

Membrii principalelor doua partide au fost grupati separat de organizatori, cei din PNL in jumatatea din dreapta a salii, cei din PDL pe jumatatea din stânga, iar cei din Forta Civica s-au amestecat printre ceilalti. In ansamblu, a fost vorba despre membrii Biroului Permanent Judetean, dintre care unii au venit cu autocarele, microbuzele sau masinile mici, dupa cât de numeroase au fost delegatiile si organizatiile din care au sosit. Unii au venit insotiti si de copiii mici, pe care nu au avut in grija cui sa ii lase, insa micutii si-au gasit repede ocupatie si s-au jucat prin preajma indiferent de importanta discutiilor.

In sala si-a facut aparitia si Vasile Botomei, care a tinut mortis sa ii inmâneze lui Klaus Iohannis o diploma cu insemnele unei fundatii ce poarta numele domnitorului Stefan cel Mare. Organizatorii s-au straduit minute in sir sa il indeparteze in liniste, ca sa nu tulbure atmosfera salii si, pâna la urma, au reusit, iar Botomei a ramas cu diploma neinmânata.


PUBLICITATE