Chiar și în vacanță, Campionatul Național Școlar de karting „bate” suta de piloți. A confirmat-o etapa a treia a competiției oorganizate de Palatul Copiilor din Reșița. Astfel, weekend-ul trecut, circuitul „Speed Park” din Bacău, una din cele două gazde ale campionatului (cealaltă este kartodromul din Prejmer) a reunit la boxe nu mai puțin de 104 de concurenți.

Aceștia s-au întrecut la cele nouă clase de concurs: Promo BB, Bambini, Pufo Juniori, Pufo Seniori, Mini, Cadett, KF Juniori, KF Seniori și KZ. Chiar dacă ploaia a încurcat întrucâtva socotelile- cel puțin în ceea ce privește sesiunile de calificări- lupta s-a dovedit în continuare foarte strânsă. Una dintre cele mai palpitante curse a oferit-o prima finală a clasei Pufo Juniori.

Constrâns de o defecțiune la motor să pornească de pe ultimul loc, ieșeanul David Ciureanu a reușit un come-back de senzație. Pilotul de nouă ani a câștigat prima manșă a finalei, devansându-l pe coechipierul său Andrei Mincă și confirmând poziția de lider general. Foarte interesantă s-a demonstrat și prima finală a clasei Pufo Seniori, mai ales în condițiile unui carambol ce a avut loc imediat după start. Absent la etapa precedentă, Darius Oprea (Palatul Copiilor Sfântu-Gheorghe) a recuperat terenul pierdut, devansându-l pe suceveanul Șerban Cumpătă și pe primul clasat în ierarhia generală, Roland Kis, de la PC Sfântu-Gheorghe.

Un alt pilot al PC Târgu-Mureș ce s-a impus în prima manșă a finalei băcăuane a fost David Balasz, care a tranșat în favoarea sa duelul cu brăileanul Vlad Pavel. Următoarea etapă a Campionatului Național Școlar va avea loc pe 4-5 august, la Prejmer, caravana „căluților putere” urmând să revină în Bacău pe 16-17 septembrie, cu prilejul penultimei runde.

Alte articole