In acest weekend, circuitul bacauan gazduieste etapa finala a Nationalelor organizate de FR Karting

La finalul acestei saptamâni se vor cunoaste noii campioni ai României la karting. Iar soarta titlurilor nationale se va decide in Bacau. Sâmbata si duminica, circuitul “Speed Park” gazduieste etapa a sasea si ultima a editiei 2016 a Campionatului National organizat de Federatia Româna de Karting. Unele clase si-au desemnat deja câstigatorii.

Dar la majoritatea, lupta e deschisa. Si foarte strânsa! Asa cum este, de pilda, la Pufo, acolo unde Darius Babaioana si David Dragan sunt despartiti de un singur punct. In acest context, cele doua manse de la Pufo stârnesc un interes deosebit.

PUBLICITATE

Si nu sunt singurele curse care ii vor tine pe pasionatii de karting cu sufletul la gura. La clasa KZ2, batalia pentru titlu ii aduce fata in fata pe Daniel Vasile, care, dupa runda desfasurata pe circuitul AMC Tunari are un avans de noua puncte fata de fostul lider, Aldrin Opran. Interesante sunt si duelurile de la clasele Rotax, care au de edificat nu doar câstigatorii, ci si configuratia finala a podiumurilor.

Ziua de sâmbata este rezervata verificarilor tehnice, antrenamentelor libere si manselor cronometrate. Duminica, in schimb, e bataia pestelui! Dupa turele de incalzire si ceremonia de prezentare a pilotilor, incepe lupta finala pentru titlurile nationale. Prima mansa de concurs se va derula intre orele 11.00- 12.45, pe pista rulând, in ordine, karturile claselor Rotax Senior Max si DD2 (20 ture), Rotax Junior (16 ture), Mini (10 ture), Promo BB (6 ture), Pufo (7 ture), Rotax Micro Max si Rotax Mini Max (7 ture) si KZ2 (20 ture). Dupa o pauza de 45 de minute vor incepe cursele mansei a doua, care urmeaza sa se incheie la 15.15, caderea de cortina fiind asigurata si in acest caz de clasa KZ2. Etapa se va incheia cu obisnuita festivitate de premiere programata la ora 16.00.

Runda a sasea va pune punct Campionatului National, dar nu si sezonului intern, ultima competitie de karting a anului, Cupa României urmând sa se desfasoare tot pe circuitul bacauan “Speed Park”, pe 8-9 octombrie.

Liderii claselor de concurs inaintea etapei finale
Pufo: Darius Babaioana (Real Racing) 49p.
Mini: Rares Carbunaru (BRT) 205 p.
KZ2: Daniel Vasile (Real Racing) 160p.
Micro Max: Nicolas Manasia (Road Runner) 22 p.
Rotax Mini Max: Tim Melzer (Road Runner) 20p.
Rotax Junior: Theodor Nicoara (Road Runner) 55p.
Rotax Senior Max: Alexandru Dina (Road Runner) 101p.
DD2: Narcis Moldovan (Red Motor) 13p.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ