Etapa a doua a Campionatului National de karting organizata de FRK si gazduita in week-end de circuitul bacauan “Speed Park” a fost una super. Si a avut de toate. Inclusiv un accident spectaculos, care, din fericire, nu s-a soldat cu urmari grave.

Victima: italianul Andrea Raimondi. Imediat dupa startul mansei intâi a clasei KZ2, pilotul de la BRT a fortat un culoar, insa a fost blocat, fiind facut sandwich de doi adversari. Kartul lui Raimondi s-a rasucit fiind lovit din plin de cel al lui Mihnea Stefan. Cursa a fost intrerupta, iar Raimondi a fost transportat de urgenta la spital, diagnosticul medicilor fiind, insa, unul linistitor. Desi implicat in accident, Mihnea Stefan (JMS Performance) a putut concura in continuare, impunându-se, de altfel, detasat in mansa intâi.

RAZ_3215

PUBLICITATE

Cea mai spectaculoasa clasa s-a dovedit, asa cum se si anticipa, KFJ. Cu 11 piloti la start si cu un super-favorit, in persoana lui Andrei Vajda (Go Kart Team), KFJ a oferit o surpriza de proportii in mansa secunda. Pornit din pole-position, ca urmare a victoriei clare din prefinala, Vajda a acuzat probleme la carburator, pierzând teren si sfârsind la mijlocul plutonului. De acest lucru a profitat din plin Dan Vasile (BRT), care a câstigat cursa si etapa, fiind secondat de Alexandru Dina (JMS Performance).

Lupta strânsa si la Mini, acolo unde Kristofer Schlett (Real Racing) si-a adjudecat ambele manse, cea de-a doua, dupa un duel de zile mari contra coechipierului sau, Andrei Ponta. Insistenta lui Andrei Carcea (BRT) a facut ca podiumul de la Mini sa nu poarte in intregime marca Real Racing.

In fine, cea mai aplaudata clasa a fost a “bebelusilor” de la Promo-BB, care a reunit la start cei mai mici piloti.

RAZ_2939

Singura fetita prezenta la etapa bacauana, Denisa Andreea Muresan (Transkart Racing) nu a urcat pe podium, dar a mers direct la inima asistentei. Mai ales dupa ce turdeanca in vârsta de sase ani pe care i-a implinit luna trecuta a marturisit cu nonsalanta ca “la karting e mai usor decât la gradinita. De ce? Pai, la gradi nu-mi place deloc, pe când la curse ma simt foarte bine”. Ei poftim declaratie de (viitoare) campioana!

+ Vezi galeria foto


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ