…câstiga al treilea, dar câstiga, in special, spectacolul! Situatie inedita in finala etapei a cincea a Campionatului National de karting al FRAS la clasa MINI desfasurata ieri pe circuitul “Speed Park” din Bacau.

Dupa un pasionant si indelung duel coast-to-coast, Horia Roca si Andrei Boaca au sfârsit in afara pistei chiar in momentul in care se pregateau sa intre in linia dreapta a circuitului. Derapajul nu le-a pus frâna celor doi candidati la titlu, care au rulat in afara pistei, mai intâi pe portiunea de pietris si apoi pe cea de iarba, inainte de a reintra in viteza pe trasa chiar inainte de prima curba a kartodromului.

Desi au pierdut timp pretios cu aceasta iesire in decor, Boaca si Roca au continuat sa-si tina la distanta adversarii in tururile ramase pâna la final. Boaca a trecut primul linia de sosire urmat de Roca, insa câstigatorul etapei bacauane a fost desemnat ocupantul locului trei, Razvan Onoaie.

PUBLICITATE

Motivul? Boaca si Roca nu au trecut prin dreptul liniei de start in momentul incidentului, considerându-se, pe buna dreptate, ca nu au parcurs in intregime respectivul tur de pista. Aflati practic in urma cu un tur fata de restul pilotilor, cei doi au fost “retrogradati” pe ultimele doua pozitii.

“Rar, foarte rar vezi un incident ca acesta”, au comentat oficialii competitiei. “Pentru a ma depasi, adversarul meu m-a lovit de trei ori, iar a patra oara m-a aruncat in boscheti. Nu e corect”, a declarat, cu lacrimi in ochi, la finalul cursei, componentul echipei AB Motors, Horia Roca. Aflat pe locul doi in clasamentul general al clasei MINI, Roca spera sa transeze in favoarea sa etapa bacauana, penultima a campionatului: “Am pornit din pole-position si ma simteam foarte bine, mai ales ca pista de aici de la Bacau imi place foarte mult, chiar daca este dificila. Daca nu se intâmpla ce s-a intâmplat, puteam urca pe primul loc, marindu-mi sansele la titlu. Asa, insa…”.

O alta particularitate a etapei bacauane a constituit-o faptul ca ambii frati Onoaie, Razvan si George, piloti asistati tehnic de “Speed Park”, au incheiat pe locul 1. Daca Razvan a fost beneficiarul situatiei mai sus-amintite la clasa MINI, in schimb, George s-a impus cu autoritate la KID. In sfârsit, cel de-al treilea pilot asistat tehnic de “Speed Park” Bacau, Tudor Cosmin Ciubotaru a onorat debutul sau competitional cu un pretios loc 4 la MINI.

“N-am avut niciun fel de emotii, chiar daca era prima mea cursa”, a marturisit pilotul bacauan in vârsta de opt ani. “Tudor Ciubotaru este absolvent al scolii noastre de pilotaj si are viitorul de partea sa, in conditiile in care este foarte serios si ambitios. A concurat la o clasa superioara si a facut-o foarte bine”, a subliniat managerul Speed Park Bacau, Eduard Nunu.

Ultima etapa a Campionatului National FRAS va avea loc pe 26 si 27 septembrie, la Bucuresti.

[wonderplugin_gallery id=”342″]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ