Sportivii de la CS “Dan Botezatu” invata sa fie campioni atât pe tatami, cât si in afara lui

O mare de alb. Asa arata sala de sport a Scolii “Alexandru Ioan Cuza” vineri seara, atunci când sportivii de la C.S. “Dan Botezatu” se aflau la antrenament. Cei aproximativ 30 de sportivi practicanti de karate, imbracati in kimonouri albe si cu centuri de diferite culori, ascultau cu atentie si executau intocmai figurile comandate de antrenor.

In ciuda faptului ca marea majoritate a efectivului este alcatuit din copii, primul lucru care se observa la acesti sportivi este disciplina. Te asteptai ca cei mici sa fie mai jucausi, dar se vede limpede ca au invatat lectia.

L-am intrebat pe un pusti, la intâmplare, de cât timp practica acest sport.

“De cinci ani si am centura verde”, mi-a raspuns piciul care nu are mai mult de zece ani. Evident, nu a pierdut ocazia sa spuna câte ceva si de realizarile lui:

“Am multe medalii. Doar una e de argint, restul sunt din aur. Am fost la concursuri aici in Bacau, dar am fost si la Bucuresti si la Iasi”.

Si daca am ajuns la statistici, trebuie sa spunem ca, de la infiintarea clubului, din anul 2008 si pâna in prezent, sportivii de la C.S. “Dan Botezatu” au strâns in vistieria clubului nu mai putin de 350 de medalii, atât la competetiile interne cât si la cele internationale. Dintre acestea, 108 sunt de aur, 97 de argint si 145 de bronz.

Este cât se poate de clar ca la C.S. “Dan Botezatu” se face performanta. Despre toate acestea am vorbit cu antrenorul principal al gruparii bacauane, Ionut Caseru, 2 dan karate shotokan (shodan in 2004, nidan in 2009).

“2015 a fost un an foarte bun. La Campionatul European din Letonia, unul din elevii mei, Cristi Tugui, a luat bronzul la kumite juniori. Apoi, in octombrie, la Subotica in Serbia,la Campionatul Mondial SKDUN, eu am reusit cea mai mare performanta a mea, argint la individual si bronz la echipa. La aceeasi competitie din Serbia, un alt elev de-al meu, Darius Robu Lungu, a obtinut bronzul la kumite copii III. Si a mai fost o competitie internationala la Luxemburg unde am luat bronzul pe echipe”, a spus Ionut Caseru facând o scurta “radiografie” a rezultatelor internationale de anul trecut.

Sensei-ul de la C.S. “Dan Botezatu” a fost atestat ca instructor sportiv in anul 2005 in urma unui curs organizat de Ministerul Administratiei si Internelor/ Centrul de Studii Postuniversitare Bucuresti pe ramura Karate Modern.

In 2013 a absolvit cursurile Scolii Nationale de Antrenori in cadrul CNFPA Bucuresti – specializarea Arte Martiale. La club, Ionut Caseru este ajutat de doi instructori, unul atestat si unul cu centura neagra. Chiar daca noi, ca simpli admiratori ai acestui sport, vedem doar latura sportiva si suntem impresionati de numarul mare de medalii, am descoperit ca artele martiale sunt un mod de viata.

“Am o mentalitate pe care am preluat-o de la regretatul Dan Botezatu. Nu e de ajuns sa creezi campioni. Pe mine ma intereseaza mai mult sa mentin acei campioni.

Ii pregatim sa fie campioni pentru viata. Ei trebuie sa fie puternici pe tatami dar si in afara lui. Karate-ul modeleaza caractere”, a spus antrenorul Ionut Caseru, care isi propune ca in anul 2016 sa mearga pe aceiasi directie din punct de vedere competitional, iar elevii lui sa se intoarca de la intrecerile sportive cu medalii. Cât mai multe si cât mai stralucitoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ