Reușită de top pentru Andrei Ianis Prențu la Cupa Mondială de karate pentru copii. Derulată luna aceasta, în Germania, la Sindelfingen- Stuttgart, în paralel cu Campionatul Mondial de karate Fudokan, competiția i-a adus sportivului băcăuan două medalii și un loc 5.

În vârstă de 9 ani și posesor al centurii maro, Andrei, care s-a calificat la acest turneu final de prim-plan după ce a parcurs cu succes mai multe etape din Campionatul Național, a cucerit aurul la Kihon Ippon Kumite (proba de kumite pentru copii), argintul la kata (forme standardizate) și a ocupat locul 5 la proba de kihon kumite (tehnici de luptă).

Merită semnalat faptul că întrecerile de la Sindelfingen- Stuttgart au reunit peste 2.500 de participanți. Elev în clasa a III-a la Colegiul Național „Ferdinand I”, Andrei Ianis Prențu practică disciplina Karate Tradițional de patru ani la ACS Karate Tradițional Initio Bacău sub îndrumarea antrenorului Sorin Aștefănoaei 5 Dan și a instructorilor Francisc Totu 2 Dan și Andi Prențu 2 Dan.

Dublul medaliat la Cupa Mondială are în palmares mai multe titluri de campion național la categoria sa de vârstă, fiind convocat anul acesta și în lotul reprezentativ al României la nivel de copii.


PUBLICITATE