La sfârșitul săptămânii trecute, arena sportivă „Sepsi” din Sfântu-Gheorghe a găzduit cea de-a treia ediție a Cupei Brașovului la karate tradițional shotokan- fudokan. Cu sprijinul exclusiv al CS Energyfit Brașov și al Asociației Cluburilor de Karate Fudokan, la această competiție au participat 16 cluburi din întreaga țară, printre care și ACS Karate Tradițional Inițio Bacău.

Locația a fost aleasă datorită bazei sportive ultramoderne de la Sfântu Gheorghe, dar și a aglomerării reduse de evenimente sportive din zonă față de municipiul Brașov. Pe lângă competiția propriu-zisă, a avut loc și un stagiu de pregătire condus de fondatorul Fudokan, WFF (World Fudokan Federation), Sensei dr. Ilija Iorga 10 Dan, din Serbia, care a insistat pe elemente și principii specifice karate-ului fundamental defensiv, expunând, totodată, elemente de metodică pentru instructorii prezenți.

Numărul total de sportivi intrați pe spațiile de luptă a fost de 240, ACS Karate Tradițional Inițio Bacău participând cu Ana Maria Brașoveanu, Georgiana Andreea Teletin, Rihana Elena Stanciu și Alexandru Ștefan Vasilică, antrenați de Sorin Aștefănoaei 6 Dan karate shotokan-fudokan și Francis Totu 2 Dan karate shotokan-fudokan.

Bilanțul grupării băcăuane a fost de patru medalii, cu precizarea că sportivii de la Initio au concurat doar la probele individuale, în condițiile în care probele de echipe nu au putut fi acoperite din cauza numărului mic de participanți. La Copii 1 (12-13 ani), Ana-Maria Brașoveanu a cucerit argintul la kata individual, în timp ce la Cadeți (14-15 ani), Georgiana Andreea Teletin a obținut argintul la kata impus și bronzul la kogo kumite, iar Rihana Elena Stanciu bronzul la kata impus. O evoluție bună la Copii 1 a avut-o și Alexandru Ștefan Vasilică, chiar dacă nu a urcat pe podium.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE