Come-back în forță pentru karateka de la CS Știința Bacău în 2021. Mai întâi, sportivii antrenați de Adrian Loghin au reintrat în circuitul medaliaților naționali. Apoi, a venit rândul ca ei să se alăture lotului reprezentativ cu care România va participa la la Campionatul European SKDUN programat în perioada 30 iulie-1 august la Nuovo Mesto, în Slovenia.

Selecția pentru lotul reprezentativ s-a desfășurat în urmă cu câteva zile, în sala „Gabriela Szano” din Voluntari. Și a fost foarte dură, asta în condițiile în care la fiecare categorie România va fi reprezentată doar de câte doi sportivi. Valoarea, pregătirea și ambiția băcăuanilor au făcut ca Știința să aibă patru reprezentanți la Europenele din Slovenia.

Trei dintre ei au urcat pe podiumul de premiere la Naționalele de luna trecută: dublul campion național Radu Todiraș (care va concura la Nuovo Mesto la kata seniori individual, kata seniori echipe masculin și kata seniori echipe mixt), dublul vice-campion național Vlad Pește (care va concura la kumite Ippon Shobu seniori 80 kg) și vice-campionul național Răzvan David (care va concura la kumite Shobu Sanbon seniori 70 kg).

Lor li se adaugă sub tricolor Alexandru Palma, care va reprezenta România în probele de kumite seniori masculin și mixt. Știința își atinge astfel obiectivul fixat de antrenorul emerit Adi Loghin, care, la finalul Campionatului Național de la Voluntari mărturisea: „Sperăm ca din lotul național pentru Europene să facă parte minimum patru sportivi de la CS Știința Bacău”.

Prin urmare, punct ochit, punct lovit. „Felicit sportivii pentru această reușită și mă declar mulțumit având în vedere lipsa competițiilor și felul în care am izbutit să ne antrenăm în toată această perioadă. Ne așteaptă o pregătire intensă, cu minim două cantonamente de lot național și în final sunt convins că vor veni și rezultatele scontate”, a declarat antrenorul Loghin.PUBLICITATE