21 iunie 2024
SportKarate fudokan/ Cupa Mării Negre: ACS Karate Tradițonal Initio Bacău, salbă de medalii...

Karate fudokan/ Cupa Mării Negre: ACS Karate Tradițonal Initio Bacău, salbă de medalii pe Litoral

Toamna a început în forță pentru sportivii pregătiți de antrenorul Sorin Aștefănoaei- 6 Dan și de instructorul Francisc Totu- 2 Dan la ACS Karate Tradițional Initio Bacău. În prima săptămână din septembrie, stațiunea Olimp a găzduit  stagiul internațional de karate fudokan Olimp Fudokan International Summer Gashuku, eveniment organizat de Blue Lions Club București și Asociația Cluburilor de Karate Fudokan din România condusă de Sensei Ilija Jorga -10 Dan- fondatorul stilului Fudokan și Sensei Jo Mirza- 9 Dan, aceștia fiind și invitații speciali ai manifestării de la malul mării. Alături de ei, la stagiu au mai fost prezenți Sensei Mihai Apan 8 Dan- președintele ACFK și Sensei Constantin Căliman- 7 Dan , președintele World Fudokan Federation. Concomitent cu stagiul s-a derulat și cea de-a treia ediție a Cupei Mării Negre la karate fudokan. Competiția a reunit peste 150 de sportivi reprezentând cluburile : Blue Lions București, Kami Do București, Academia de Karate București, Budo Slatina, Shiro Washi Poliești, Yama Hana Ploiești, Katana Karate Club Arad, Dojo Master Iași, Campionii Lerești, Bushido Râmnicu Sărat și ACS Karate Tradițional Initio Bacău. Gruparea băcăuană și-a trecut în cont nu mai puțin de 17 medalii, prin următorii sportivi:

David Senteș/ categoria copii 10-11 ani: locul 1 la kata individual masculin, locul  2 la jiyu ippon kumite masclin.Ileana Oancea/ cadeți 14-15 ani: locul 3 la kata individual feminin.

Georgiana Teletin/ juniori 16-17 ani: locul 1 la kumite sport echipe, locul 2 la kata individual feminin, locul 2 la fukugo feminin, locul 3 la kata echipe feminin.

Maria Teodora Rebegea: locul 1 la kumite sport echipe, locul 2 la kogo kumite, locul 2 la kata individual, locul 3 la fukuogo, locul 3 la kata echipe feminin.

Ioana Tanțoș/ Juniori: locul 1 la kata infdividual feminin, locul 1 la fukugo, locul 1 la kumite individual feminin, locul 1 la kumite sport echipe, locul 3 la kata echipe.

„Sunt rezultate foarte bune, care spun mult despre gradul de implicare al sportivilor noștri. În ceea ce privește stagiul internațional de pregătire, este clar că a adus un foarte mare plus. Pentru noi urmează provocări de prim-plan în partea de final a anului, cu Europenele din Italia, de la Rimini, programate în octombrie și Mondialele Fudokan din decembrie, de la Belgrad”, a subliniat antrenorul Sorin Aștefănoaei- 6 Dan. Până atunci, luna viitoare, karateka de la ACS Karate Tradițional Initio Bacău vor participa la o cupă la Ploiești.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img