Competiția și medaliații pentru secția de karate a CS Știința Bacău. Gruparea antrenată de Adrian Loghin își continuă seria reușitelor.

Ultima a fost înregistrată weekendul trecut, la Voluntari, gazda Cupei României pentru Seniori și Tineret. Știința s-a prezentat cu patru sportivi, Radu Todiraș, Vlad Pește, Alexandru Palma și Alexandru Dor Nica, toți patru urcând pe podiumul de premiere. Bilanțul? O medalie de aur, două de argint și patru de bronz. Aurul a revenit lui Radu Todiraș la kata Seniori, în tmp ce argintul a fost adjudecat de Vlad Pește, clasat al doilea la kumite seniori shobu ippon 80 kg și la kumte seniori shobu sanbon 80 kg.

„Colecția de bronz” a fost împărțită ăn mod egal de Alexandru Palma și Alexandru Dor Nica. Astfel, Palma s-a poziționat al treilea la kumite seniori shobu sanbon +80 kg și la kumite seniori shobu ippon +80 kg , la fel ca și Nica Doru, cu precizarea că acesta din urmă a concurat la categoria de greutate 80 kg. „Este un bilanț bun, care certifică munca depusă până acum la antrenamente și sprijinul acordat de conducerea clubului și, totodată, ne dă speranțe pentru viitoarele competiții”, a declarat antrenorul CS Știința, Adi Loghin.

Următoarea provocare pentru karateka băcăuani o constituie Campionatul Național SKDUN pe echipe din luna octombrie. După Naționalele de luna viitoare va avea loc selecția pentru Mondialele SKDUN programate în noiembrie, în Serbia.

„Convingerea noastră este că vom avea cinci sportivi în lotul național ce va concura în Serbia. Totul este să fim sănătoși, iar pandemia să nu bulverseze calendarul competițional al finalului de an”, a concluzionat sensei Loghin.PUBLICITATE