La inceputul lunii, localitatea italiana Varese a gazduit Campionatul European de Wado Kai. Lotul României a fost format din 15 karateka, dintre care sapte sunt legitimati la CS Stiinta Bacau. De altfel, si antrenorul Stiintei, Adrian Loghin a fost prezent la Europenele de la Varese, in calitate de “secund” al nationalei.

Bilantul bacauanilor a fost unul apreciabil, in conditiile in care au cucerit cinci medalii, patru la individual (Elena Ciosu, argint la kumite senioare -60 kg si bronz la kumite tineret -60 kg, Alexandru Palma, argint la kumite tineret A78 kg si Madalina Panfil, bronz la senioare A60 kg) si una pe echipe: argint la kumite senioare, in formula Alexandra Ciuperca, Elena Ciosu si Madalina Panfil.

“Dupa cum o arata si rezultatele, fetele au fost la inaltime, insa as vrea sa remarc si comportarea frumoasa a lui Ady Romeo Mazere, Cristian Popescu si Rares Anitei, acesta din urma pierzând medalia de bronz in ultimele zece secunde ale meciului.

Totodata, merita precizat ca Alexandru Palma avea toate sansele de a lua aurul, mai ales ca urma sa intâlneasca un adversar pe care-l mai invinsese, insa nu a fost lasat sa lupte in finala de catre medici”, a spus Adrian Loghin, care a concluzionat:

“Chiar daca pe stilul Wado Kai sunt reguli si sisteme de punctaj putin diferite de stilul nostru de baza, shotokan, ne-am adaptat, drept dovada stând rezultatele obtinute”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ