Pentru amenajarea dispeceratului Integrat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) vor fi necesari 93.000 de lei. Din aceasta suma vor fi acoperite cheltuielile pe care le necesita amenajarea cazarmei, dotarea centrului cu mobilier si aparatura, montarea instalatiei electrice si asigurarea circuitului de date. CJ Bacau va contribui cu 50.000 de lei (500 milioane lei vechi).

Banii vor fi utilizati cu prioritate pentru lucrarile la instalatia electrica si circuitul de date. Contributia ISU Bacau va fi de 5.000 de lei. Realizarea dispeceratului pentru interventii de tip SMURD face parte dintr-un proiect mult mai amplu, realizat de CJ Bacau in parteneriat cu alte cinci consilii judetene din Moldova, care s-au asociat si au format ADI Euronest pentru a atrage fonduri europene. Proiectul are o valoare totala de 32,5 milioane de lei si are drept scop imbunatatirea infrastructurii serviciilor pentru siguranta publica si asistenta medicala in situatii de urgenta.

Prima cerere de finantare a adus judetului Bacau autospeciale de descarcerare si asistenta medicala, autospeciale cu apa si spuma si de cercetare in valoare de 1,79 milioane de euro. Al doilea proiect a vizat achizitionarea a opt masini in valoare de 1,7 milioane de euro: 3 autospeciale de descarcerare, 4 ambulante de prim ajutor si una de reanimare.

PUBLICITATE

Prin a treia cerere de finantare, judetul Bacau obtine o autospeciala de salvare de la inaltime in valoare de 591.250 euro si Centrul de comanda SMURD, situat lânga ISU, din care face parte si dispeceratul integrat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ