Săptămâna și competițiile. Judoka pregătiți de Aurel Chelariu și Dragoș Constantin Cremene la CSM Bacău sunt mereu în priză. Și weekend-ul trecut, gruparea băcăuană a activat pe două fronturi: la finalele Campionatului Național U23 de la Oradea și la Cupa Miado’s de la Sibiu. La Oradea, „CSMeii” și-au trecut în cont un bronz național prin Ionuț Pușcașu la 81 kg, categorie de greutate la care un alt băcăuan, Cosmin Tamba a ocupat locul 5. La Sibiu, în schimb, competiția a fost rezervată unui număr mai mare de categorii de vârstă, începând cu copii nascuți în 2011 si încheind cu Under 16 masculin și feminin.

„După cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, grupul de părinți ne-a sărit și de această dată în ajutor, deplasându-se pe cheltuiala lor împreună cu sportivii calificați la etapele de Euroregiune pentru finalele CN U14 și U16 ca să-i țină in priză”, a declarat antrenorul Chelariu. La Cupa Miado’s, care a reunit 600 de judoka de la 30 de cluburi, CSM Bacău a cucerit șapte medalii, trei de aur, trei de argint și una de bronz, după cum urmează:

Aur: Rareș Galea 34 kg, U12; Ștefan Buga 34 kg, U16; Andrei Buga 55 kg, U16.

Argint: Dragoș Nistor 30 kg, 2011; Eduard Benchea 50 kg, U14; Stefano Dumitru 81 kg, U16.

Bronz: Denisa Cadar 29 kg, 2010.

La finalul acestei săptămâni ar trebui să aibă loc la Deva finala Campionatului Național U16, însă derularea ei este pusă sub semnul întrebării în contextul măsurilor anti-Coronavirusului.