Prima competiție, primele medalii cucerite în 2021 de judoka pregătiți de Aurel Chelariu la CSM Bacău. „CSMeii” au început cu dreptul anul, obținând un titlu național și un bronz la Campionatele Naționale desfășurate la finalul săptămânii trecute, în Poiana Brașov. Lavinia Bălan și-a confirmat statutul de favorită a categoriei 44 kg, adjudecându-și titlul de campioană națională, în timp ce Andrei Buga a fost revelația categoriei 60 kg, unde a cucerit bronzul. În ciuda diferenței de vârstă (CN a fost rezervat sportivilor născuți între 2004 și 2006), Andrei (născut în 2006) a câștigat toate meciurile prin Ippon până la cel cu capul de serie, decisiv pentru intrarea în finală. Singurul meci pierdut de sportivul băcăuan a fost ca urmare a penalizărilor decise de arbitra de centru, dar dictate în cască de către ceilalți doi arbitri ajutători. Din cei cinci judoka ai CSM Bacău prezenți la CN U18, alți doi au ocupat locul 5: Andreea Drobotă (55 kg) și Stefano Dumitru (90 kg).

„A fost bine, dar se putea și mai bine, atât în privința evoluțiilor, cât și a rezultatelor. În ceea ce-i privește pe cei doi medaliați, Lavinia își continuă seria performanțelor, în timp ce Andrei Buga, care a câștigat meciuri contra unor adversari mai mari cu doi ani, a atras atenția antrenorilor de la lotul național de juniori de la Pitești. Deocamdată, Andrei se concentrează asupra parcursului școlar, el fiind elev în clasa a VIII-a la Școala «G. Bacovia», însă din vară încolo subiectul cooptării sale la lot va fi deschis”, a declarat antrenorul Aurel Chelariu.

Weekend-ul acesta, un alt elev al profesorului Chelariu la CSM Bacău, Mircea Croitoru (+100 kg), va participa cu lotul olimpic de seniori la Openul European de la Praga. Până atunci, astăzi, au loc alegeri pentru șefia Federației Române de Judo, candidați fiind actualul președinte, Cozmin Gușă, omul de afaceri George Teșeleanu și fostul arbitru internațional Augustin Marian Paul.PUBLICITATE