14 aprilie 2024
SportJudo/ CN U14: Kimberley Ungureanu, campioana nationala

Judo/ CN U14: Kimberley Ungureanu, campioana nationala

O noua reusita pentru judo-ul bacauan. Si o noua campioana nationala crescuta de Palatul Copiilor: Kimberley Ungureanu. Sportiva pregatita de profesorul Dorin Cruceanu s-a impus, recent, la finala Campionatului National Under 14 desfasurata la Miercurea Ciuc. Kimberley a dat argintul cucerit in 2015 pe aur, trecând atât de adversarele din Iasi, Galati, Cluj si Bucuresti (toate, invinse la ippon, prin procedee diferite), cât si de accidentarea suferita la genunchi, in ultima luna de pregatire.

“Desi se confrunta cu probleme la ligamentele incrucisate de la genunchiul drept, Kimberley Marie Ungureanu a reusit sa-si treaca in cont primul sau titlu de campioana nationala. Pot spune ca ea este sportiva ideala intr-un dojo,. Nu-i lipseste nimic din ceea ce este specific judo-ului: pe lânga calitatile motrice, ea arata, la fiecare antrenament, ambitie, atitudine, inteligenta si multa daruire”, a declarat antrenorul Cruceanu despre Kimberley Ungureanu.

Pe lânga noua campioana nationala (singura medaliata cu aur din intreaga Moldova la aceasta competitie), Palatul Copiilor Bacau s-a prezentat la Nationalele U14 de la Miercurea Ciuc (care a reunit 330 de sportivi) cu alti trei judoka: Andreea Radu, nascuta ca si Kimberley, in anul 2003 si cu David Cioineag si Alya Dospinescu, ambii nascuti in 2004.“Cei nascuti in 2004 au aratat ca nu s-au calificat intmplator la aceasta finala, luptându-se de la egal la egal cu adversarii lor mai mari ca vârsta, in timp ce Andreea Radu, dupa ce a trecut lejer de primele doua meciuri, s-a incurcat la intrarea in finala si, cu moralul zdruncinat, a pierdut si finala mica”, a precizat antrenorul Cruceanu.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri