Doi luptatori bacauani de mare valoare fac legea la…judo. Nu, nu e nicio greseala! Manuela Bârzu si Sorin Tasca au fost doi dintre protagonistii Campionatului National de judo organizat recent, la Deva, de Ministerul Adiministratiei si Internelor.

Competitia, una de traditie, reuneste anual pe spatiile de lupta sportivi din rândul politistilor, pompierilor si jandarmilor. Si in acest an, Bacaul a tinut steagul sus, fiind bine reprezentat la toate nivelele. La Under 35, categoria A66 kg feminin, Maniela Bârzu (IJJ Bacau) a cucerit medalia de aur, in timp ce la 66 kg masculin, Mircea Batrânu (IPJ Bacau) s-a clasat al treilea. La A35 de ani, campionul de anul trecut, Dragos Cremene (IPJ Bacau) a fost nevoit sa se multumeasca doar cu bronzul la 73 kg, in conditiile in care principiul “capilor de serie” a fost ignorat la tragerea la sorti.

De bronz a fost si evolutia lui Sorin Tasca (ISU Bacau). Un adevarat impatimit al sporturilor de contact (dovada numeroasele medalii la Nationalele de lupte si la Mondialele WPFG), sportivul pregatit de Ion Sarban inca din 1992 este un abonat permanent la podiumul CN al MAI. Concret, la Deva, Sorin Tasca si-a trecut in cont cea de-a zecea medalie consecutiva la aceasta competitie, reusita care are suportul unui adevarat record.

PUBLICITATE

In fine, la peste 45 de ani, Dan Coclenci (IPJ Bacau) a luat aurul la categoria 100 kg, completând astfel cu succes seria rezultatelor foarte bune reusite de luptatorii bacauani. Pe lista laureatilor era de asteptat sa apara si numele lui Mihai Gosav, insa reprezentantul IPJ Bacau a decis sa se retraga din competitia rezervata sportivilor A35 de ani din cauza unor flagrante erori de arbitraj.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ