Consiliul Județean Bacău este prezent în perioada 17-26 ianuarie la Expoziția Internațională ,,Săptămâna Verde” de la Berlin, unde este reprezentat de Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), în calitate de partener al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Cu acest prilej, SPJPTCAS Bacău prezintă o serie de obiective turistice, obiceiuri și datini străvechi bine conservate, adevărate repereale identității noastre naționale.
Alături de județele Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, și Tulcea, județul Bacău se face vizibil publicului vizitator prin diverse materiale de promovare (broșuri, hărți turistice, pliante, flyere, clipuri video etc).

“Prezența la această importantă expoziție mondială este necesară și benefică atât pentru a promova județul Bacău și potențialul său, cât și pentru a contribui la extinderea contactelor cu diverși producători și agenți economici”, a declarat Horia-Ionuț Olinic, director adjunct al SPJPTCAS Bacău.

MADR participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale. Ministrul Nechita-Adrian Oros, alături de secretarul de stat Aurel Simion, au fost și eu prezenți la deschiderea oficială a Expoziției. La târgul de la Berlin participă circa 1.700 de expozanți din 70 de țări.

Printre produsele prezentate la standuri se află delicii culinare, de la fructe și legume până la specialități alimentare elaborate, precum și noile tendințe din domeniul agriculturii și industriei alimentare bazate pe ecologie. În cadrul evenimentului au loc seminarii și conferințe pe teme bazate pe specificul târgului, cu accent pe alimentația ecologică și bioenergie și pe cultivarea durabilă a semințelor și alimentelor.

La ediția de anul trecut a expoziției s-au înregistrat peste 400.000 de vizitatori.

Romulus-Dan Busnea