Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) a participat la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR), care a avut loc în perioada 14-17 noiembrie 2019, la Centrul Expozițional „Romexpo” din București.

Prezența reprezentanților serviciului s-a concretizat în activități dintre cele mai diverse desfășurate la stand: prezentarea obiectivelor turistice ale județului Bacău sub forma unor itinerarii tematice și proiecții de filme, a unor materiale promoționale (broșuri, pliante și hărți bilingve, flyere, mape, DVD-uri) despre pârtia de schi „Nemira” și traseele montane, stațiunile balneare și turistice, muzeele, casele memoriale și colecțiile etnografice și de artă populară, dar și a unor evenimente majore, precum Festivalul Antic „Tamasidava”, care se desfășoară anual în municipiul Bacău.

De asemenea, pe durata celor patru zile de târg, vizitatorii standului au mai avut posibilitatea de a degusta din produsele și preparatele tradiționale oferite de producătorii de pe Valea Muntelui, în cadrul unui savuros festin gastronomic.

Promovarea turistică a județului Bacău a fost susținută și de Ansamblul folcloric „La Porțile Neamului”, din comuna Palanca, coordonat de Liliana Atomulese, care a încântat publicul cu un recital de muzică și dansuri populare specifice Văii Trotușului, una dintre cele mai atractive zone turistice de pe plaiurile băcăuane.
Reprezentanții SPJPTCAS Bacău au mai purtat discuții despre potențialul turistic al județului și au întreprins acțiuni de informare despre beneficiile turismului pentru economia locală, regională și națională. Aceștia au mai avut întrevederi cu reprezentanți ai agențiilor de turism, ai autorităților locale și județene din diferite zone ale țării, ca și cu o serie de organizatori de evenimente cultural-artistice, în vederea implementării unor parteneriate care să aducă un aport substanțial promovării județului.

Târgul de Turism al României are ca principal obiectiv consolidarea industriei turismului din țara noastră, prin promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, dar și prin organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei de profil, împreună cu instituțiile publice cu atributii în acest domeniu. Activitățile desfășurate la standul de turism al județului Bacău au fost prezentate într-un reportaj realizat de postul de televiziune Agro TV.

Romulus-Dan BusneaPUBLICITATE