21 iunie 2024
ActualitateJudețul Bacău, pe locul doi la sărăcie. Peste 9.000 de cetățeni au...

Județul Bacău, pe locul doi la sărăcie. Peste 9.000 de cetățeni au primit ajutoare sociale

În luna decembrie a anului trecut, numărul persoanelor beneficiare de ajutor social, cunoscut și sub denumirea de venit minim garantat, în județul Bacău a atins cifra de 9.020, conform datelor furnizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS). Aceasta reprezintă o creștere notabilă de 1.810 persoane în comparație cu luna anterioară.

Conform statisticii centralizate, Bacăul se situează pe poziția a doua în țară, fiind depășit doar de județul Dolj, care înregistrează 10.776 de beneficiari. Alte județe cu un număr semnificativ de persoane care beneficiază de ajutor social sunt Teleorman (7.965) și Buzău (7.741).La polul opus, Bucureștiul se remarcă prin numărul redus de beneficiari de ajutor social, înregistrând doar 268 de persoane în aceeași perioadă. Județele Ilfov (860) și Timiș (1.414) se numără și ele printre cele cu cele mai mici cifre de beneficiari.

În ceea ce privește suma medie acordată de statul român în luna decembrie 2023, aceasta s-a ridicat la 301,33 lei pentru fiecare beneficiar de ajutor social. Suma totală plătită la nivel național a atins 49,69 milioane de lei.

Analizând valorile medii la nivel de județ, se remarcă faptul că Sălajul conduce clasamentul cu o sumă medie de 401,4 lei acordată beneficiarilor, urmat de județele Covasna (372,17 lei) și Brașov (369,17 lei).

Situația evidențiată de aceste date pune în lumina realitatea dificilă cu care se confruntă numeroase persoane din Bacău, reflectând în același timp nevoia continuă de sprijin și acțiune la nivel guvernamental pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale acestora.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img