18 mai 2024
ActualitateJudețul Bacău devine partener al Comisiei Europene în rețeaua de cooperare urbană...

Județul Bacău devine partener al Comisiei Europene în rețeaua de cooperare urbană și regională, încheind acord de colaborare cu Chongqing Liangjiang New Area din China

Județul Bacău a fost selectat ca unic partener român în cadrul rețelei de orașe și regiuni International Urban and Regional Cooperation (IURC) de către Comisia Europeană, conform declarației președintelui Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

Această selectare vine în urma aprobării proiectului de hotărâre în plenul ședinței ordinare a CJ, urmată de semnarea acordului de cooperare între Județul Bacău și Chongqing Liangjiang New Area din China.

Scopul acestei colaborări vizează o cooperare extinsă în diverse domenii, cum ar fi turismul, cultura, modernizarea urbană și regională, precum și designul industrial. Fondat la inițiativa Comisiei Europene, IURC își propune să dezvolte relații de cooperare și parteneriat în sectoare cheie precum digitalizarea și orașele inteligente, tranziția energetică și schimbările climatice, precum și redresarea economică și socială post-COVID.Potrivit președintelui CJ Bacău, expertiza și experiența partenerilor chinezi reprezintă un avantaj major în această colaborare. În perioada următoare, se vor desfășura întâlniri pentru identificarea pilonilor pe care se pot iniția și dezvolta proiecte comune între cele două entități.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri