SURSA: Expert Forum

O analiza a Expert Forum a scos la iveala faptul ca aproape 450 de candidati din toata tara au sub varsta minima legala care le permite sa participe la alegerile locale – 23 de ani. Conform sursei citate, cei mai multi – 30 – sunt din judetul Bacau. In plus, 28 de candidati din intreaga tara participa la alegeri pe listele mai multor partide.

“În acest moment candidaturile nu mai pot fi contestate, dar pot fi invalidate dacă aceste persoane ar ieși câștigătoare în alegerile din 5 iunie. Problemele pot veni din mai multe surse: necunoașterea legii, abuzuri, lipsă de capacitate administrativă. Birourile electorale din județele Bacău, Timiș, Iași, Dolj sau Maramureș sunt campioane la acceptat candidaturi de la persoane sub 20 de ani”, se arata intr-un studiu al Expert Forum.

Doua comune din judetul Bacau ocupa locurile doi si trei cu cei mai multi candidati cu varsta sub 23 de ani, dupa comuna Rosia (jud. Mehedinti – sapte candidati): Solont, cu sase si, respectiv, Ghimes-Faget, cu cinci candidati.

PUBLICITATE

In eventualitatea in care acesti candidati ar castiga, mandatele lor nu vor putea fi validate. In acelasi timp, conform sursei citate, candidatii respectivi sunt pasibili de pedepse penale intrucat au facut fals in declaratii cand au semnat declaratiile pe propria raspundere cum ca respecta conditiile de candidatura.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ