11 decembrie 2023
EconomieJudețul Bacău, campion la capitolul radieri de firme în primele 9 luni...

Județul Bacău, campion la capitolul radieri de firme în primele 9 luni ale acestui an

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), judetul Bacau a înregistrat cea mai semnificativă creștere a numărului de radieri de firme în primele nouă luni ale anului 2023. Conform statisticilor, 47.854 de firme au fost radiate la nivel național în această perioadă, înregistrând o scădere de 7,9% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Cu toate acestea, Bacau a ieșit în evidență cu o creștere notabilă de 19,52% în numărul de radieri, depășind astfel mediul național. Aceasta marchează o schimbare semnificativă în peisajul economic al județului, generând preocupări și analize în rândul experților economici și al antreprenorilor locali.

Celelalte județe care au consemnat creșteri semnificative ale numărului de radieri sunt Botoșani, cu o creștere de 14,09%, și Dâmbovița, înregistrând o creștere de 11,95%. Aceste cifre ridică întrebări cu privire la factorii care stau la baza acestei creșteri și generează discuții privind starea economică a acestor regiuni.La nivel național, municipiul București rămâne lider în ceea ce privește numărul total de radieri, cu 7.900 de firme în primele nouă luni ale anului 2023. Cu toate acestea, se observă o scădere de 6,21% față de aceeași perioadă a anului anterior. Județele Cluj, Constanța și Timiș se numără și ele printre cele mai afectate, înregistrând scăderi de 2,53%, 6,5% și, respectiv, 8,15%.

La polul opus, județele Ialomița, Covasna și Giurgiu au înregistrat cele mai mici numere de radieri, cu scăderi semnificative comparativ cu anul anterior.

Analizând domeniile de activitate, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor a fost cel mai afectat, înregistrând 12.109 radieri și o scădere de 14,02%. În contrast, agricultura, silvicultura și pescuitul au înregistrat o creștere de 3,92%, reflectând o schimbare de trend în anumite sectoare ale economiei.

Luna septembrie 2023 a înregistrat 4.860 de radieri de firme la nivel național, cu cele mai multe înregistrate în București (926) și în județele Cluj (268), Constanța (202) și Timiș (200). Aceste cifre pun în evidență tendințele lunare și pot oferi indicii privind dinamica economică la nivel local și național.

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri