20 aprilie 2024
SănătateJudețul Bacău: Aproape 150 de cazuri de gripă, nici un deces

Județul Bacău: Aproape 150 de cazuri de gripă, nici un deces

În perioada 25-31 decembrie 2023, în județul Bacău s-a înregistrat un număr semnificativ de cazuri de afecțiuni respiratorii, inclusiv Infecțiilor Acute ale Căilor Respiratorii Superioare (I.A.C.R.S.) și pneumonii/bronhopneumonii. Aceste date oferă o perspectivă asupra stării de sănătate a populației în ultima săptămână a anului 2023.

Infecții Acute ale Căilor Respiratorii Superioare (I.A.C.R.S.)

În ceea ce privește I.A.C.R.S., s-au înregistrat un total de 844 de cazuri în județul Bacău în această perioadă. Distribuția pe grupe de vârstă arată o prevalență mai mare la copiii cu vârste între 0 și 14 ani, cu un vârf la grupa de vârstă 5-14 ani (208 cazuri). De asemenea, se observă o prezență semnificativă a afecțiunilor respiratorii la grupa de vârstă de peste 65 de ani, cu 66 de cazuri.Internările au fost necesare în 16 cazuri, cu o prezență mai pronunțată la copiii sub 5 ani (9 cazuri). Este îngrijorător faptul că una dintre aceste internări a implicat o persoană în vârstă de peste 65 de ani, grupa de vârstă cea mai vulnerabilă la complicații severe ale afecțiunilor respiratorii.

Pneumonii și Bronhopneumonii

În aceeași perioadă, 210 cazuri de pneumonii și bronhopneumonii au fost înregistrate în județul Bacău. Grupa de vârstă cu cele mai multe cazuri este 15-49 ani (44 cazuri), urmată de grupa de vârstă 50-64 ani (34 cazuri). Internările au fost necesare în 33 de cazuri, iar 11 dintre acestea au implicat persoane cu vârste între 15 și 49 de ani.

Este îmbucurător să observăm că nu au fost raportate decese ca urmare a acestor afecțiuni în această perioadă.

Cazuri de Gripă

Până la momentul analizei, s-au înregistrat 147 de cazuri de gripă de tip A și B în Județul Bacău. Distribuția pe grupe de vârstă arată că cei mai afectați sunt copiii cu vârste între 5 și 14 ani, precum și persoanele de peste 65 de ani, cu 32 și respectiv 33 de cazuri. De menționat că grupa de vârstă 15-49 ani a avut și ea o contribuție semnificativă, cu 31 de cazuri.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri