Atleta legitimata la CS Stiinta va primi la mijlocul acestei saptamâni un raspuns referitor la posibila sa participare la Olimpiada din Brazilia

Bacaul are patru sportivi calificati la Olimpiada de la Rio de Janeiro: inotatorii Norbert Trandafir si Marius Radu (ambii CSSM) si atletii Alexandru Nicolae Soare (CS Stiinta) si Elena Andreea Panturoiu (CSM Onesti).

Cei patru ar putea deveni cinci! Cea de-a cincea sportiva legitimata la un club bacauan care ar putea ajunge la Jocurile Olimpice programate in Brazilia, in perioada 5-21 august este Adelina Elena Panaet. Atleta de la CS Stiinta si-a indeplinit baremul de participare la JO cu ocazia Nationalelor de Seniori si Tineret desfasurate in urma cu zece zile, la Cluj.

La Nationale, Panaet a terminat a doua cursa de 3000 metri obstacole, cu un timp, 9:42.39, care i-ar permite participarea la Olimpiada de la Rio, chiar daca inscrierile s-au incheiat. “Intr-adevar, inscrierile pentru Rio se incheiasera la data realizarii baremului, dar noi mai pastram inca o speranta legata de posibilitatea ca Adelina sa urce in avionul de Brazilia.

Federatia Internationala ne-a comunicat ca exista o sansa ca Adelina sa primeasca o invitatie pentru Olimpiada de la Rio. Acum, tot ceea ce ne ramâne este sa asteptam raspunsul care ar urma sa vina miercuri sau, cel târziu, joi”, a declarat antrenoarea Adelinei Panaet de la CS Stiinta, prof. Cristina Alexe, care il pregateste si pe Alexandru Soare.

“Pentru clubul nostru ar fi o realizare sa aiba doi sportivi participanti la Olimpiada”, a precizat directorul CS Stiinta, Florin Grapa. Daca CS Stiinta se hraneste cu speranta, in schimb, CSSM Bacau traieste cu certitudinea ca va fi reprezentata de doi sportivi la Rio. Cei doi, inotatorii Norbert Trandafir si Marius Radu, au si ajuns in Brazilia de la inceputul saptamânii, fiind insotiti de antrenorul lor de la CSSM, Ovidiu Galeru. “Graba” inotatorilor este justificata de faptul ca ei vor intra in cursa calificarilor inca din a doua zi a intrecerilor.

In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi sportivi bacauani calificati la Olimpiada, ei vor pleca spre Rio de Janeiro zilele urmatoare. Elena Andreea Panturoiu, care va reprezenta România in proba de triplusalt, va pleca duminica, in timp ce maratonistul Nicolae Soare, care va concura de-abia pe 21 august, va decola cu destinatia Brazilia luni, 1 august.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ