Foto: facebook / Dorin Chiotea

Ultima zi de Olimpiada, disputata duminica, 21 august, a adus si ultima participare a unui sportiv bacauan la cea mai importanta competitie de pe planeta.

Nicolae Soare, legitimat la CS Stiinta Bacau a luat startul in cursa de maraton unde au fost inscrisi 155 de participanti, doar 140 din acestia reusind sa treaca linia de sosire.

Chiar daca si-a dorit mai mult, Soare a trecut linia de finish al 127-lea cu timpul de 2:31:53, pe primele pozitii terminând Kipchoge Eliud (Kenia) cu 2:08:44, Lilesa Feyisa (Etiopia) si Rupp Galen (S.U.A.).

PUBLICITATE

Soare a fost aplaudat de spectatorii de pe Sambadrom, acolo unde a fost linia de finish, pentru ca s-a oprit din cursa si l-a incurajat pe un sportiv iranian care era prabusit din cauza efortului depus, pozele de la aceasta secventa facând inconjurul lumii.

Maratonistul bacauan are 25 de ani si este antrenat la Stiinta de Cristina Alexe. România a mai avut un concurent in cursa de maraton, Marius Ionescu, acesta reusind sa termine cursa pe locul 37 cu timpul de 2:17:27.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ