Alta zi, dar nu si alta distractie. Mai degraba, alte necazuri pentru delegatia României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. “Tricolorii” nu au reusit nici in cea de-a treia zi a Olimpiadei braziliene sa câstige o prima medalie. Si cât de aproape au fost, de data aceasta!

La categoria 57 de kilograme, vice-campioana olimpica la judo din urma cu patru ani, Corina Caprioriu a ramas in afara podiumului, dupa doua meciuri-voodoo. Ajunsa in semifinale dupa victorii la Nora Gjakova (Kosovo) si Lien Chen-Ling (Taipei), medaliata cu argint de la Londra s-a impotomolit mai intâi in fata braziliencei Rafaela Silva. Semifinala s-a dovedit un adevarat maraton: peste sapte minute. Si a fost decisa la Golden-Score, brazilianca câstigând cu 10-0.

Caprioriu a izbucnit in plâns, iar lacrimile aveau sa curga si dupa meciul pentru bronz. O noua infrângere, de data aceasta cu 1-0, contra portughezei Telma Monteiro, care s-a impus prin yuko. “Pâna la acest meci, Monteiro o batuse pe Corina o singura data. Sportiva mea, in schimb, o invinsese in mai multe rânduri. N-a fost sa fie si acum. Nu putem spune ca am avut ghinion; au fost mai multe erori. Oricum, nu imi vine sa cred ca ne intoarcem fara medalie”, a rezumat situatia antrenorul Corinei Caprioriu, Florin Bercean.

PUBLICITATE

Si cum un necaz nu vine niciodata singur, nationala de handbal feminin a României continua sa se faca de râs la Rio. Umilita de Angola, formatia “tricolora” a fost surclasata luni seara si de Brazilia: 13-26! “As vrea sa ma culc, sa ma trezesc si sa ma uit pe fereastra vazând cum soarele rasare, in sfârsit, si pe strada noastra”, avea sa spuna la finalul jocului cu Brazilia, antrenorul României, Tomas Ryde. Chiar daca Taleska a vazut cartonasul rosu inca din minutul 17, Brazilia si-a marit constant avantajul pâna a ajuns la o diferenta dubla.

Ziua a treia a Olimpiadei de la Rio a consemnat si esecul tiristului Alin Moldoveanu. Campionul olimpic de la Londra a ramas nu doar fara titlul suprem, cucerit luni de italianul Niccolo Campriani, ci si fara medalie in proba de pusca aer comprimat 10 metri.

In fine, inotatorul Robert Glinta s-a clasat al optulea in finala de 100 metri spate, in care a avut statutul de cel mai tânar participant. Nu e o medalie, dar e o reusita. Una din putinele.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ