Prima zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a gasit România in afara podiumului de premiere. Spre deosebire de fruntasele temporare ale ierarhiei generale (in ordine, Australia, Ungaria si Statele Unite ale Americii), delegatia „tricolora” nu a reusit nici macar o medalie.

Sperantele cele mai mari veneau de la scrima, unde Simona Pop si Simona Gherman au fost eliminate, insa, inca din primul tur. Medaliata cu argint de la Beijing, Ana Maria Popescu (fosta Brânza) a trecut de frantuzoiaca Auriane Mallo, dar a fost oprita in drumul spre “sferturi” de sud-coreeanca Injeong Choi, cu 15-8.

“E frustrant. Acum, nu ne ramâne decât proba pe echipe”, a declarat Ana Maria Popescu, dupa infrângerea suferita sâmbata. Nici la judo nu am stat mai bine, Monica Ungureanu fiind invinsa, in turul inaugural, prin ippon, de belgianca Charline Van Nick, la categoria 48 kg. Cea mai neplacuta surpriza a zilei de sâmbata a fost oferita, in schimb, de nationala feminina de handbal a României (foto), care a cedat, rusinos, cu 19-23 in fata Angolei.

Luni, Cristina Neagu si compania vor intâlni Brazilia, care a dat lovitura in primul meci, in care a trecut de Norvegia! Dulce-amarui s-a dovedit bilantul gimnastilor, Marian Dragulescu si Adrian Muntean. Dragulescu nu a acces in finala de la sol, unde a inregistrat doua ratari, insa a prins finala la sarituri, programata pe 16 august.

In ceea ce-l priveste pe Muntean, acesta s-a calificat in finala la paralele, de pe 15 august, dar nu si la individual compus. In sfârsit, vesti bune de la tenis: si la cel de câmp, si la cel de masa. La simplu feminin, Monica Niculescu a invins-o in runda de debut cu 6-2, 6-3 pe paraguaianca Veronica Cepede Roig, in timp ce la dublu masculin, perechea Florin Mergea / Horia Tecau s-a impus cu 6-3, 6-2 in fata argentinienilor Delbonis si Duran.

La tenis de masa, la feminin, Daniela Dodean-Monteiro a trecut in turul secund dupa un 4-0 obtinut contra indiencei Mouma Das, la fel ca Adrian Crisan, autorul unui 4-1 contra lui Kamal Achantra, in proba masculina.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ