Pitesteanul Robert Glinta s-a calificat in finala probei de 100 metri spate

România ramâne fara nicio medalie si dupa cea de-a doua zi a Olimpiadei de la Rio de Janeiro. Dar ramâne cu sperante. Iar una dintre acestea o reprezinta extraordinara calificare a inotatorului Robert Glinta in finala de 100 de metri spate.

Elevul lui Adrian Gherghel a reusit duminica sa acceada intre primii opt inotatori ai lumii la aceasta proba, dupa ce si-a batut recordul personal: 53.34 secunde! Mai mult, la cei 19 ani, Glinta este cel mai tânar inotator prezent in finala care se va desfasura azi, la centrul acvatoc de la Rio.

“Cu gândul acesta am venit aici, sa-mi imbunatatesc propriile performante. Am reusit asta si sunt extrem de multumit. In finala, sper sa obtin un timp si mai bun si o clasare pe masura evolutiei”, a declarat noul fenomen al natatiei din România. Daca inotatorul pitestean ramâne in cursa pentru medalii, in schimb stafeta masculina de 4×100 metri a României si-a incheiat aventura la Olimpiada braziliana.

PUBLICITATE

Duminica, stafeta, din care fac parte si cei doi bacauani antrenati de Ovidiu Galeru la CSSM, Norbert Trandafir si Marius Radu, s-a clasat doar a opta in seria sa si a 15-a in ierarhia generala, cu un timp de 3:17.08, mai slab decât cel care ii asigurase participarea la Jocurile Olimpice. Nu doar stafeta compusa din Norbert Trandafir, Marius Radu, Daniel Macovei si Alin Coste a iesit din cursa la Rio. Una din marile sperante “tricolore” la o medalie, judoka Andreea Chitu a ratat, mai intâi, sansa de a se bate pentru aur, dupa ce a fost invinsa pe tatami de italianca Odette Giuffrida, pentru ca in lupta pentru bronz, sa fie intrecuta, cu 38 de secunde inainte de final, de brazilianca Erika Miranda.

“La Londra, in 2012, am pierdut in ultima secunda. Acum s-a intâmplat aproape la fel”, a izbucnit in plâns Chitu dupa esecul suferit in fata braziliencei. Final de drum si pentru jucatoarele de tenis Andreea Mitu (eliminata la simplu de Muguruza, cu 2-6, 2-6), Irina Begu si Monica Niculescu, acestea din urma cedând la dublu in fata cuplului Hao Ching Chan/ Yung Jan Chan, cu 7-5, 4-6, 3-6. Merge, in schimb, mai departe la dublu perechea Andreea Mitu/ Raluca Olaru, care are o misiune dificila impotriva rusoaicelor Makarova si Vesnina.

Daca sâmbata, Marian Dragulescu si Andrei Muntean au obtinut calificarea intr-o finala (sarituri, respectiv paralele), duminica a venit rândul unei alte reprezentante a gimnasticii sa-si continue lupta pentru medalii. Desi eliminata la sol, ca urmare a unei note de 14.200, Catalina Ponor s-a revansat la bârna unde, gratie unui exercitiu notat cu 14.900 a intrat in primele opt gimnaste ale probei. Medaliata cu aur in 2004 la bârna, Ponor poate aduce o noua medalie României. Poate chiar prima de la Rio!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ