Avem copii destepti, nu mai trebuie sa o repet, desi ne place sa o spunem. Mai ales celor care se cocoata pe scaunele confortabile de la Bucuresti. Doamne, ce le mai place!!! Ii si vezi cum se impauneaza de fiecare data când le dau olimpicilor si absolventilor de nota 10, de doi lei bomboane, caci altfel nu se pot numi premiile in bani pe care pretind ca le ofera drept recunoastere mintilor stralucite.

In realitate, chiar nu fac nimic pentru a-si merita functiile bine platite, pentru a-i merita pe fiii patriei care le fac natiunea si tara cunoscute in lume. Si te mai intrebi de ce multi dintre tinerii nostri aleg sa plece afara, dupa ce termina liceul, sa studieze in sisteme diferite de invatamânt, unde in mod cert gasesc respectul si recunoasterea pe care le merita. La noi, din pacate, de un sfert de secol, exista aceeasi situatie de zapaceala totala in tot invatamântul, cu manuale care se schimba de la un ministrru la altul, cu edituri care scot la lumina tiparelor tot felul de bazaconii care i-ar face sa se tina de burta pe toti occidentalii si nu numai.

Dar mai ales cu dramele, tragediile care, an de an, apar la fiecare sesiune de bacalaureat, asa cum, din pacate, s-a intâmplat si in acest an cu Paul, un eminent tânar bacauan, elev la un liceu de elita, care n-a suportat ideea esecului. Esec determinat – spun autoritatile cu seninatate – de o…eroare umana. Nu zii zau!!!

PUBLICITATE

Carevasazica, un dascal are libertatea sa se joace, pur si simplu, cu destinele copiilor nostri, doar pentru ca nu sunt odraslele lui? Adica, unui copil poate el sa-i provoace socul unei notari cu o eroare de 2, 3 puncte, doar pentru ca este un soi de semizeu pe pamânt, carui nu-i putem reprosa nimic niciodata?!

Blonda de la PDL, ex-primarul filfizon de pe Litoral sau edilului „almanahe” cu 8 clase si multe zeci de milioane mita, si altii ca ei, care se credeau intangibili, indestructibili, pâna si lor li s-a cerut socoteala, asa ca ma astept ca si sefilor din invatamânt sa le bata la poarta oamenii legii. In alte parti, ministrul si-ar fi dat demisia, la fel si sefilor din teritoriu li s-ar fi cerut sa se retraga civilizat din functiile de conducere. La noi, chiar de s-ar fi intâmplat asa ceva, nu cred sa se schimbe ceva pe viitor, cum nici pe Paul nu-l va mai putea aduce nimeni inapoi.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeu sa-l ierte pe Paul! nimic nu-l va putea aduce inapoi si sper ca cel care a gresit (profesor/profesoara) sa plateasca. nu sunt vindicativa de felul meu, dar nici nu mi se pare coresct. un copil a murit, iar viata celor vinovati merge nestingherita inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ