5 decembrie 2023
Zona zeroFapt diversJandarmii și polițiștii kosovari au agresat și arestat suporterii români care au...

Jandarmii și polițiștii kosovari au agresat și arestat suporterii români care au scandat “Kosovo e Serbia”

Într-o deplasare tensionată și considerată extrem de riscantă pentru suporterii români la meciul disputat pe stadionul ostil din Pristina, situația a escaladat într-o confruntare violentă între autoritățile kosovare și suporteri.

Gazdele au îngreunat accesul suporterilor români la meci prin măsuri restrictive și provocări constante, împiedicându-i să intre pe stadion până la finalul primei reprize. Din momentul în care au intrat pe teren, evenimentele sportive au devenit secundare, atenția spectatorilor fiind concentrată pe huiduieli și provocări venite dinspre suporterii români.

Cei aproximativ 40 de suporteri români prezenți au fost hotărâți să își exprime opinia privind statutul considerat ilegitim al provinciei respective si au scandat “Kosovo je Serbia” (Kosovo e Serbhia). Asemenea acțiuni de protest au avut loc anterior în meciurile cu Serbia, desfășurate în 2018 la Belgrad și București, însă de această dată, reacția autorităților kosovare a fost deosebit de brutală.Pe lângă temerile că fanii gazdă vor invada terenul și se vor îndrepta către sectorul lor, suporterii români au întâmpinat cele mai mari probleme cu jandarmii, polițiștii, oamenii de ordine și ofițerii Ministerului de Interne locali. Aceștia i-au evacuat cu forța pe suporteri și ulterior i-au arestat, ținându-i în custodie pentru câteva ore. În timpul detenției, suporterii români au fost supuși unor abuzuri fizice și psihice violente, fiind încătușați și agresați de către forțele de ordine locale.

După ce și-au satisfăcut dorința de a-i pedepsi pe suporterii români, ofițerii de poliție i-au eliberat și i-au însoțit cu amenzi extrem de usturătoare pentru îndrăzneala lor de pe stadion.

Incidentul de la Pristina ridică serioase semne de întrebare privind respectul pentru drepturile omului și tratamentul suporterilor în timpul evenimentelor sportive.


Sursa video
spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri