Perioada dintre sfârşitul lunii decembrie şi începutul lunii ianuarie este caracterizată de o multitudine de activităţi derulate în spaţiul public premergător si pe timpul sărbătorilor tradiţionale, de referinţă fiind manifestările tradiţionale de Anul Nou la care participă un număr important de persoane, lucru ce impune o prezenţă activă a jandarmilor în toate zonele şi mediile de interes operativ, în scopul asigurării climatului de normalitate publică.

Astfel, în ziua de 31 decembrie 2015 , Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică în localitatea Ruginoasa judeţul Iaşi la manifestarea tradiţională organizată cu prilejul Anului Nou; vor fi adoptate măsuri specifice pe această linie şi în localitatea Oituz, judeţul Bacău, în perioada 31 decembrie 2015 – 2 ianuarie 2016 .

Având un caracter profund tradiţional, în cadrul acestor manifestări unele scene promovează un anumit tip de comportament violent pe care legea îl interzice (confruntări între grupuri pentru stabilirea supremaţiei, folosirea de obiecte contondente, mijloace cu foc deschis ) iar prezenţa jandarmilor şi a celorlalte structuri cu atribuţii este necesară pentru asigurarea cadrului civilizat şi paşnic în care trebuie să se desfăşoare o manifestare publică la care asistă persoane de diferite vârste (copii, tineri, bătrâni) a căror siguranţă poate fi pusă în pericol.

PUBLICITATE

Legea 60 din 1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice prevede că toate adunările publice trebuie sa se desfãşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fãrã sa stânjeneascã folosirea normalã a drumurilor publice, a transportului în comun, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învãţãmânt, cultura şi sãnãtate, a unitãţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publica, siguranţa persoanelor, integritatea corporalã, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public.

Pentru aceasta, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău sprijină derularea acestor manifestări asigurând protecţia cuvenită cetăţenilor şi participanţilor la evenimente astfel încât sărbătorirea Anului Nou să fie cu adevărat un prilej de bucurie şi linişte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ