3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Jandarmii băcăuani au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în mijlocul elevilor VIDEO

HomeActualitateJandarmii băcăuani au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în mijlocul elevilor VIDEO

Jandarmii băcăuani au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în mijlocul elevilor VIDEO

Jandarmii băcăuani au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în mijlocul elevilor Școlii Gimnaziale ” Alecu Russo ” din municipiul Bacău, care i-au primit cu zâmbetul pe buze,cântece, dansuri și desene.

1 Decembrie este o zi specială, memorabilă, plină de însemnătăți istorice pentru întreaga Românie. Suntem datori să sărbătorim an de an ziua în care Marea Adunare de la Alba-Iulia a votat în unanimitate unirea Transilvaniei cu România. Jandarmii băcăuani, împreună cu cadrele didactice, le-au explicat copiilor importanța deosebită a acestui moment istoric, educând tânăra generație în sensul dezvoltării spiritului civic și le-au oferit stegulețe.Jandarmii băcăuani sunt preocupați în permanență de siguranța școlară și sunt mereu aproape de elevi.

Dacă de această dată scopul jandarmilor a fost altul, prin activitățile desfășurate pe întreg parcursul anului școlar se urmărește prevenirea și combaterea violenței în școală, insuflarea încrederii de a face alegerea potrivită pentru a fi în siguranță și a evita victimizarea.

„În acest an, în ziua de 29 noiembrie 2022, preșcolarii și elevii Școlii Gimnaziale „Alecu Russo” Bacău au decis să îmbrace portul național și, alături de jandarmii de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău, să marcheze importanța Zilei Naționale a României prin port, cântec, dans și desen.

Mulțumim reprezentanților Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău pentru preocuparea permanentă, pentru colaborarea și deschiderea de a fi în mijlocul copiilor, dar și pentru integritate, profesionalism și curaj, valori care trebuie să definească fiecare cetățean român”, a precizat doamna director, profesor Maria Abaza.

La sfârșitul activităților, o inima și o horă dedicată României a primit emoțiile tuturor, într-o explozie de culoare – baloane în culorile drapelului, aducând aminte tuturor că suntem datori să ne respectăm istoria națională.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri