În noaptea de 11 / 12 septembrie 2013 , în judeţul Galaţi s-au înregistrat căderi abundente de precipitaţii care au produs inundaţii în unele localităţi, fiind afectate căi de comunicaţii, locuinţe şi terenuri agricole.

150 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău sunt, în continuare, prezenţi în judeţul Galaţi pentru a participa la limitarea şi înlăturarea consecinţelor dezastrelor naturale produse ca urmare a inundaţiilor.

Jandarmii acţionează în sprijinul autorităţilor locale pentru deblocarea căilor de comunicaţie precum şi a altor zone afectate de inundaţii, descărcarea de alimente, apă sau alte produse şi distribuirea lor către populaţia afectată.

De asemenea, jandarmii acţionează pe linia asigurării măsurilor de ordine şi protecţie a zonelor în care s-au produs sau există pericolul iminent de producere a unor situaţii de urgenţă ce pun în pericol viaţa, integritatea fizică a persoanelor sau bunurilor acestora.

Efectivele de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău acţionează, alături de autorităţile locale pe raza localităţilor Tecuci, Vlădeşti, Băneasa, Oancea, Cuca, Măstăcari, Suhurlui, Vameş, Cuza Vodă, Pechea, Costachi Negri, Cudalbi, Valea Mărului.

In localităţile Cuca, Rediu, Suhurlui s-a acţionat pentru evacuarea populaţiei datorită ruperii digurilor de protecţie, la Vameş, pentru executarea unei breşe în digul de protecţie iar în municipiul Tecuci şi în localitatea Costache Negri pentru descărcarea şi distribuirea către populaţia afectată a peste 200 de tone de apă minerală şi conserve.

Alte articole