Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în data de 29.06 a.c., în jurul orei 05.30, în timp ce executa o patrulare intercomunală ce viza şi combaterea braconajului piscicol şi a pescuitului recreativ/sportiv fără respectarea prevederilor legale, a surprins în flagrant în zona lacului Răcăciuni, comuna Gioseni, doi bărbaţi care pescuiau separat, în locuri diferite pe lac, folosind plase de tip monofilament.

În urma interceptării şi legitimării, jandarmii au identificat pe C.G. în vârstă de 20 de ani, respectiv pe C.S.P. de 28 de ani, în timp ce pescuiau, ambii folosindu-se de câte două plase de pescuit tip monofilament cu dimensiuni de 1,5 m. x 60 m fiecare.

Drept urmare, jandarmii au întocmit persoanelor respective actele de constatare pentru încălcărea prevederilor din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, acestea şi plasele de pescuit fiind predate lucrătorilor din cadrul Postului de Poliţie Răcăciuni pentru continuarea verificărilor în acest caz, iar aproximativ 10 kg de peşte gasit viu asupra unuia dintre bărbaţi, a fost redat mediului natural.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ