În perioada 04 – 07 martie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au acţionat la nivelul judeţului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, a stării de normalitate, potrivit competenţelor legale .

Cu toate activităţile preventive desfăşurate, pe parcursul celor trei zile, patrulele de jandarmi şi cele în sistem integrat au acţionat şi intervenit pe raza judeţului în situaţii de tulburare a liniştii publice prin scandaluri, determinate de consumul de alcool, folosirea de expresii jignitoare, gesturi şi fapte obscene care au atras oprobiul cetăţenilor. Alte fapte de natură contravenţională la prevederile Legii nr. 61 din 1991, Legii 171/2010, Legii 12/1990, constatate de către jandarmi au fost refuzul de legitimare, provocare de scandal, fapte de cerşetorie, pescuit fără permis, lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor, lăsarea animalelor în libertate ori fără supraveghere.

Pentru abaterile de la normele legale, au fost aplicate un număr de 77 de sancţiuni contravenţionale, 47 reprezentând amenzi în valoare de 12.800 lei, iar 30 avertismente scrise.

PUBLICITATE

De asemenea, în ziua de 05.03 a.c., echipa de intervenţie din cadrul subunităţii Oneşti – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău, a identificat în Oneşti două femei cu vârsta de 46 de ani, respectiv 22 de ani, ambele dintr-o comună limitrofă municipiului Oneşti, în timp ce se foloseau de copii lor minori, de 9 ani, respectiv o lună, pentru a apela la mila persoanelor care treceau prin faţa acestora.

Acestora le-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul susceptibil încălcării prevederilor art. 215 din Codul penal (Folosirea unui minor în scop de cerşetorie), documentele fiind predate ulterior lucrătorilor de poliţie pentru continuarea cercetărilor în acest caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ