În perioada 29 – 31 ianuarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au acţionat la nivelul judeţului pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, a stării de normalitate, potrivit competenţelor legale .

Cu toate activităţile preventive desfăşurate, pe parcursul celor trei zile, patrulele de jandarmi şi cele în sistem integrat au acţionat şi intervenit pe raza judeţului în situaţii de tulburare a liniştii publice prin scandaluri, determinate de consumul de alcool, folosirea de expresii jignitoare, gesturi şi fapte obscene care au atras oprobiul cetăţenilor. Alte fapte de natură contravenţională la prevederile Legii nr. 61 din 1991, Legii 171/2010, Legii 12/1990, constatate de către jandarmi au fost refuzul de legitimare, fapte de cerşetorie, pescuit fără permis, comercializare de material lemnos în alte locuri decât cele autorizate, lipsa documentelor de provenienţă a mărfurilor, lăsarea animalelor în libertate ori fără supraveghere.

Pentru abaterile de la normele legale, au fost aplicate un număr de 130 de sancţiuni contravenţionale, 80 reprezentând amenzi în valoare de 12.750 lei, iar 50 avertismente scrise.

PUBLICITATE

De asemenea, în ziua de 30.01 a.c., echipa de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, a fost solicitată de către agenţii de pază ai unui supermarket, deoarece un cetăţean a sustras produse, devenind ulterior şi violent.

Jandarmii s-au deplasat la faţa locului şi în urma verificărilor au constatat că B.T. de 60 de ani din municipiul Bacău, urmare a aglomeraţiei şi neatenţiei lucrătorilor comerciali, a sustras mai multe produse alimentare, ascunzându-le sub haină. După ce bărbatul trecuse de casa de marcat, în momentul când a fost oprit de agentul de pază pentru a fi verificat, respectivul a devenit violent, lovind agentul şi o altă persoană aflată în apropiere.

În urma celor constatate, bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite, iar persoanei respective i s-au întocmit actele premergătoare sub aspectul susceptibil săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi loviri sau alte violenţe, dosarul cu actele de constatare şi persoana în cauză fiind predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Bacău, pentru continuarea cercetărilor în acest caz.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ