Dosarul cu acuzatii sexuale grave, deschis pe numele colonelului Nelu P., fost adjunct al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau, s-a incheiat, la prima instanta, cu o amenda penala.

Tribunalul Militar Iasi l-a achitat pe jandarm, pentru infractiunea de incalcare a consemnului, dar l-a condamnat pentru infractiunea de folosire abuziva a functiei in scop sexual, cu amenda penala de 18.000 lei. Instanta a admis partial actiunea civila a victimei D.O.M. si l-a obligat pe inculpat la plata unor daune morale de 10.000 lei, dar a respins daunele materiale cerute de aceasta, in valoare de 5.000 lei.

Si femeia agresata, dar si jandarmul vor sa faca apel care se va judeca la Curtea Militara de Apel Bucuresti. Colonelul Nelu P. a fost trimis in judecata dupa ce ar fi încercat sa întretina raporturi sexuale cu o politista de frontiera din Iasi, chiar în curtea Mitropoliei. In noaptea de 11 spre 12 octombrie 2014, când s-ar fi petrecut faptele, cei doi se aflau la Iasi, pentru a asigura paza cu ocazia sarbatorii Sfintei Parascheva.

Anchetatorii sustin ca jandarmul, aflat în stare avansata de ebrietate, ar fi intrat într-un modul în care se afla politista si i-ar fi cerut sa întretina raporturi sexuale cu el. Femeia ar fi fugit din modul si ar fi fost urmarita de Nelu P., prin multimea de credinciosi care asteptau sa ajunga la racla Sfintei Parascheva.

Sentinta data de judecatorii militari a revoltat-o pe femeia agresata care vrea sa faca apel. „Pedeapsa este mult prea mica in comparatie cu fapta savârsita, impactul asupra partii vatamate. Aceasta sanctiune nu poate fi un exemplu pozitiv fata de alte victime. Sunt cazuri numeroase de femei agresate care nu au facut plângere pentru ca le-a fost frica si au fost intimidate. O astfel de pedeapsa nu face decât sa incurajeze pe viitor savârsirea unor infractiuni de acest gen. Vom face apel pentru ca pedeapsa nu-si atinge scopul”, au fost criticile aduse de avocata victimei, Anca Lepârda.

La urmarirea penala, Nelu P. nu si-a recunoscut faptele, iar in instanta, a refuzat sa dea declaratii. Si el va face apel, fiind nemultumit de decizia magistratilor. „Am formulat apel pentru solutia de condamnare pe care o consider nelegala”, ne-a transmis prin sms avocatul Robert Amuntencei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ